1 september 2022 In de media

Vitesse wil grote vis vangen en is in gesprek met transfervrije Dijks

Vitesse is in gesprek met Mitchell Dijks, melden bronnen aan VoetbalPrimeur. Hij onthulde al mondeling rond te zijn met een Nederlandse club en het blijkt nu om Vitesse te gaan.

Bologna maakte woensdag bekend dat het contract van Dijks in goed onderling overleg ontbonden is. Eerder deze zomer waren er ook geruchten rondom hem en FC Utrecht, maar dat ging toen niet door. Vitesse werkt achter de schermen hard om Dijks binnen te hengelen. Hij zou zelfs al medisch zijn gekeurd, maar dat wordt nergens bevestigd.

Dijks (29) doorliep de jeugdopleiding van FC Volendam en Ajax en maakte, na ook voor sc Heerenveen, Willem ll en Norwich City te hebben gespeeld, de transfer naar het Italiaanse Bologna. Dat was in 2018. Voor Bologna speelde Dijks in totaal 74 wedstrijden in de Serie A.

“Ik heb zware weken achter de rug”, vertelde Dijks bij ESPN. “Het eerste plan was dat ik zou tekenen bij Verona, dit ketste af. Vervolgens kwam er een club uit Turkije, dat is het uiteindelijk ook niet geworden. Hierna hebben we in goed overleg besloten om het contract bij Bologna definitief te ontbinden. Ik kan eigenlijk nog niks zeggen, alleen dat ik een mondeling akkoord heb bereikt”, aldus Dijks over een transfer naar Nederland.

Bron: Voetbalprimeur / Foto's: Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: