20 juli 2016 In de media

Vitesse wil langer door met indrukwekkende Zhang

Vitesse is van plan het contract met Yuning Zhang te verlengen. De Chinese spits (19) maakt een uitstekende ontwikkeling door en die willen de Arnhemmers belonen.
Zhang kwam voorafgaand aan het vorige seizoen over van Hangzhou Greentown FC. Hij tekende in Arnhem een verbintenis tot de zomer van 2017, waarbij Vitesse een eenzijdige optie voor nóg een seizoen had. De club wil die optie tot medio 2018 niet alleen lichten, maar Zhang nóg langer binden. Vitesse is daarover in gesprek met het management van de Chinees.

Zhang sloot vorig seizoen aanvankelijk aan bij Jong Vitesse en kwam uiteindelijk tot acht optredens bij het eerste elftal, waarvan één als basisspeler. Hij scoorde in die optredens tweemaal: op bezoek bij FC Twente en Roda JC Kerkrade. In de afgelopen voorbereiding zette Zhang zijn ontwikkeling met flinke stappen door. Hij scoorde in alle drie de oefenwedstrijden die Vitesse tot op heden speelde: tegen Shakhtar Donetsk, KV Oostende en Rubin Kazan.

Achter Zhang heeft Vitesse momenteel alleen de beschikking over Abiola Dauda. De spits werd vorig seizoen te licht bevonden, maar keerde voor dit seizoen terug van een verhuurperiode aan Hearts. Het is dus niet ondenkbaar dat Vitesse in de punt van de aanval nog iets gaat doen. De clubleiding geeft aan dat het op dit moment 'voornemens is het met Zhang en Dauda te gaan doen, maar de ogen niet te sluiten voor buitenkansjes.'

Vitesse speelt de komende dagen in de eigen Gelredome om de FOX Sports Cup. In het kader van dat vriendschappelijk toernooi speelt het donderdag om 18.30 uur tegen West Bromwich Albion. Later op de avond treffen PSV en FC Porto elkaar. Zaterdag neemt Vitesse het om 15.30 uur op tegen de Portugezen, om 18.00 speelt PSV tegen WBA.
 

VI / Foto’s SV

Hoofdsponsor: