27 juli 2016 In de media

Vitesse wil langer door met technisch directeur Allach

Technisch directeur Mo Allach gaat op korte termijn zijn contract bij Vitesse verlengen. Zijn huidige verbintenis loopt tot januari 2017, het nieuwe contract zal tot medio 2018 lopen.
De 42-jarige Allach en Vitesse hopen de komende dagen de laatste plooien in de onderhandelingen glad te strijken. Hoewel er de laatste jaren vanuit de buitenwereld veel kritiek op hem was, is Vitesse tevreden over Allach. Toen hij in oktober 2013 werd aangesteld als opvolger van Ted van Leeuwen, kreeg de nieuwe directeur te maken met de financiële problemen bij Vitesse. De club moest bezuinigen en voldoen aan de regels van het Financial Fair Play.

Mede daardoor zorgde Allach ervoor dat de jeugdopleiding én het scoutingsapparaat significant verbeterden. Daarnaast ontwikkelde hij met toenmalig trainer Peter Bosz een vijfjarenplan én haalde hij de laatste jaren de nodige transfervrije spelers, die inmiddels een aardige waarde vertegenwoordigen. Reden genoeg voor de club om langer met Allach door te gaan.

Allach stopte in 2006 met voetballen, waarna de voormalige verdediger van onder meer FC Groningen en VVV-Venlo technisch directeur en hoofd jeugdopleiding werd bij de Limburgse club. Later was hij ook td bij FC Twente en RKC Waalwijk, waarna de KNVB hem aanstelde als technisch manager.
 

VI / Foto’s SV

Hoofdsponsor: