21 augustus 2021 In de media

Vitesse wil lijn van Anderlecht doortrekken tegen Willem II

Vitesse moet tussen de Europese duels met Anderlecht zondag ook nog even afrekenen met Willem II. De schade na het spektakel in Brussel lijkt mee te vallen. Iedereen is er goed uitgekomen.

Vitesse neemt competitie ook serieus

Million Manhoef zat in Brussel vanwege een lichte blessure niet bij de selectie. “Hij laat naar zijn knie kijken en is er zondag zeker niet bij”, verklaart trainer Thomas Letsch. “Bij de rest is er wat vermoeidheid en wat lichte pijntjes, maar niks ernstigs. Na zo’n wedstrijd als tegen Anderlecht is het gevoel mentaal wel goed en dat is zeker zo belangrijk als het fysieke nu. En misschien gaan we op bepaalde posities wat doorwisselen.”

Geschorsten beschikbaar

Daarnaast zijn Jacob Rasmussen en aanvoerder Danilho Doekhi nog geblesseerd. Loïs Openda en Romaric Yapi, die tegen Anderlecht ontbraken door schorsingen, zijn in de eredivisie wel beschikbaar. Openda start vermoedelijk weer in de basis in plaats van Oussama Darfalou.
Trainer Thomas Letsch wil de lijn van Anderlecht doortrekken tegen Willem II. De focus nu even nadrukkelijk op de competitie. “Absoluut. Een topploeg is in staat om zich op iedere wedstrijd te focussen. Ajax kan dat heel goed na Champions League-wedstrijden.”

“Het is niet genoeg om on fire te zijn tegen Anderlecht, dat moet dus ook in de competitie. Dat hebben we tegen PEC Zwolle ook goed gedaan enkele dagen na de Conference League. Daar toonden we een uitstekende mentaliteit. Dat hebben we nu ook weer nodig. Voor ons is deze wedstrijd net zo belangrijk als de Conference League, daarom gaan we ons ook net zo voorbereiden.”

Vermoedelijke opstelling: Schubert; Oroz, Bazoer, Hajek; Dasa, Bero, Gboho, Tronstad, Wittek; Openda, Frederiksen.

Bron: Omroep Gelderland / Foto's: SV

Hoofdsponsor: