29 juni 2018 In de media

Vitesse wil mandekker Clarke-Salter

Vitesse richt zijn pijlen voor een centrale verdediger op de Engelsman Jake Clarke-Salter. De Arnhemse club wil de linksbenige mandekker komend seizoen huren van Chelsea.
Clarke-Salter (20) moet na de Deen Rasmus Thelander de tweede zomeraanwinst van Vitesse voor het centrum van de verdediging worden. De Arnhemse club beoogt zo het vertrek van Matt Miazga (de afgelopen twee jaar gehuurd van Chelsea) en Guram Kashia (getransfereerd naar San Jose Earthquakes) op te vangen. De eredivisionist wil de posities centraal achterin ook dubbel bezet hebben. Met Maikel van der Werff en Arnold Kruiswijk beschikt de nieuwe trainer Leonid Sloetski dan over vier mandekkers.

Profiel
Clarke-Salter past in het profiel van Vitesse. De Brit is een fysiek sterke, linksbenige centrale verdediger met opbouwende kwaliteiten. Hij zat vorig jaar bij de selectie van Chelsea, maar maakte voor de club uit Londen slechts minuten in de League Cup tegen Nottingham Forest. 

Daarom werd hij voor een half jaar ook uitgeleend aan Sunderland. De club uit het noorden van Engeland degradeerde na een dramatisch seizoen naar de League One.

Wereldkampioen
Clarke-Salter staat bij Chelsea onder contract tot juli 2021. Hij speelde in meerdere vertegenwoordigende jeugdelftallen van Engeland. Zo werd hij met Engeland Onder 20 vorig jaar wereldkampioen. De verdediger doorliep alle jeugdteams op de academie van Chelsea in Londen. Tussendoor werd hij ook nog verhuurd aan Bristol Rovers.

Vitesse gaat desgevraagd niet in op namen van spelers.


NB: Wij plaatsen dit artikel van een derde bronpartij onder de nadrukkelijke vermelding ‘gerucht’. Een transfer is pas definitief als het door Vitesse op de eigen site Vitesse.nl wordt bevestigd.
Gelderlander / Foto’s Express.co.uk

Hoofdsponsor: