16 juli 2018 In de media

Vitesse wil voor transferstunt zorgen: ‘Maar of hij ook komt, weet ik nu niet’

Vitesse hoopt ook komend seizoen te beschikken over Mason Mount. De Arnhemse club krijgt volgende week uitsluitsel van zijn werkgever Chelsea over de Engelse middenvelder.
Mount werd vorig jaar al door Vitesse gehuurd en ontpopte zich tot een van de smaakmakers van het Arnhemse elftal. Hem opnieuw huren zou een grote transferstunt zijn, want de spelmaker heeft zich in de kijker gespeeld bij grotere clubs uit bijvoorbeeld Engeland. Diverse Championship-clubs hopen Mount over te nemen van Chelsea en in Nederland zijn Ajax en PSV aan hem gelinkt.

Trainer Leonid Slutsky vertelt dat hij na 25 juli meer informatie hoopt te krijgen. "Dan is Chelsea terug uit Australië. De komst van Mount zou geweldig zijn. Maar of hij ook komt, weet ik nu niet." Ook de nieuwe Chelsea-trainer Maurizio Sarri zal een aandeel hebben in de situatie rond Mount, die sowieso eerst mee zal trainen met de Londenaren.

"De jongens bij Chelsea denken nu eerst aan hun kansen bij Chelsea. Pas daarna komen andere opties op tafel. Heel vaak komen huurlingen pas aan het einde van de transferperiode. Dat zal nu ook wel zo zijn", zegt Slutsky.

Voetbalprimeur / foto’s SV

Hoofdsponsor: