8 maart 2018 In de media

Vitesse wint (bijna) nooit van FC Utrecht

Vitesse staat zondag voor een megaklus. In de jacht op een ticket voor de play-offs om Europees voetbal wacht in stadion Galgenwaard FC Utrecht. De Arnhemse club wint bijna nooit in de Domstad.
Vitesse won sinds 9 november 2013 al niet meer van FC Utrecht. En die laatste zege vond dan ook nog plaats in GelreDome (3-1). In de Domstad zijn de cijfers allesbehalve hoopgevend voor de Arnhemse club. In 32 competitieduels won Vitesse slechts 8 keer. Liefst 19 maal won Utrecht.

Utrecht bouwt op succes in Galgenwaard. De club verloor slechts 2 van de laatste 27 thuiswedstrijden (!) in de Eredivisie (winst 17, gelijk 8). De laatste keer dat een club buiten de traditionele top-3 in Utrecht won was op 16 september 2016 (1-5 voor FC Groningen).

Utrecht, de huidige nummer 4 van de eredivisie, kent uiteraard ook zwaktes. De club uit de Domstad kreeg dit eredivisieseizoen al net zoveel doelpunten tegen (38) als in de hele jaargang 2016/2017.

Bij Utrecht maakt onder andere oud-Vitessenaar Zakaria Labyad het verschil. Hij was dit seizoen in thuisduels met 4 goals en 5 assists al bij negen goals betrokken. De laatste weken behoort Sander van de Streek, ook oud-speler van Vitesse, tot de uitblinkers aan Utrechtse zijde.

Vitesse heeft zich door de zege op Ajax weer omhoog gewerkt in de eredivisie. Alleen PSV (22 punten) en AZ (18) pakten in 2018 meer punten in de eredivisie dan de equipe van coach Henk Fraser (17 punten, net als Ajax).

Vitesse maakte dit eredivisieseizoen al zeventien doelpunten uit standaardsituaties. Dat is net zoveel als in het gehele vorige seizoen.

Vitesse en Utrecht kwamen eerder dit seizoen in een doodsaaie wedstrijd niet verder dan 1-1.

Gelderlander / foto’s SV

Hoofdsponsor: