23 september 2021 In de media

Vitesse wint dankzij Gboho ontspoord duel met negen Groningers

Vitesse heeft woensdag in een zeer tumultueuze wedstrijd gewonnen van FC Groningen. De wedstrijd werd voor het begin van de tweede helft stilgelegd nadat Vitesse-doelman Markus Schubert werd bekogeld. Groningen stond toen met negen spelers na twee rode kaarten.

Aan het einde van de eerste helft ging het in Groningen nauwelijks over het spel van de thuisploeg. De ploeg van trainer Danny Buijs ging met negen spelers de kleedkamer in na twee rode kaarten. Eerst moest Mike te Wierik inrukken voor een overtreding op Loïs Openda. Scheidsrechter Allard Lindhout gaf hier na beraad met de VAR rood. Na de openingstreffer van Yann Gboho in de extra tijd werd het nog erger voor de thuisploeg. Daniël van Kaam viel bij een poging om doorgebroken aanvallers van Vitesse van de bal te houden en raakte de bal hierbij met zijn hand. Lindhout gaf ook hier de rode kaart.

Vervolgens ging het helemaal mis in de Euroborg. Voor de start van de tweede helft werd Vitesse-keeper Markus Schubert bekogeld met een beker bier. De keeper van Vitesse ging naar de grond, waarna de spelers van de Arnhemmers verhaal kwamen halen. Ook wisselspelers en trainer Thomas Letsch kwamen van de bank. Lindhout legde de wedstrijd vervolgens stil en liet de spelers naar de catacomben gaan. Buijs en directeur Wouter Gudde praatten op de supporters in. Tijdens de onderbreking betraden meerdere toeschouwers het veld.

Na een onderbreking van ongeveer twintig minuten ging de wedstrijd verder. Groningen kreeg met elf man nog kansen via Cyril Ngonge en Jørgen Strand Larsen, maar moest met negen uiteraard uit een ander vaatje tappen. Het werd voornamelijk tegenhouden voor de thuisploeg, hopend op een succesvolle counter. Dat lukte bijna dankzij Ngonge, die op Schubert stuitte. Met Oussama Tannane als invaller in de ploeg stichtte Vitesse maar weinig gevaar voor het Groningse doel. De Arnhemmers hielden de voorsprong wel vast en boekten zo een overwinning waar nog lang over zal worden nagepraat.

Bron: VI / Foto's: SV

Hoofdsponsor: