7 juli 2024 In de media

Vitesse wint eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding

Vitesse heeft de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding winnend afgesloten. Op Sportpark Nimmerdor waren de mannen van John van den Brom met 1-8 te sterk voor de Amersfoortse selectie.

Na een intensieve eerste trainingsweek stond zaterdagmiddag een oefenwedstrijd tegen de Amersfoortse selectie, bestaande uit spelers van verschillende voetbalverenigingen uit regio Amersfoort, op het programma. De selectie kende twee nieuwe gezichten: Tom Kerssens en Damienus Reverson zijn op stage.

De wedstrijd begon voortvarend. Al in de tweede minuut schoot Giovanni van Zwam de bal knap in de linkerkruising. Vitesse pakte daarna direct door: stagespelers Angelo Soferis en Dillon Hoogewerf maakten binnen het halfuur de tweede en derde treffer. Hoogtepunt van de middag kwam van de voeten van Anass Zarrouk, de zeventienjarige middenvelder volleerde de bal prachtig achter de doelman van de Amersfoortse selectie. Vlak voor rust scoorde Dillon Hoogewerf zijn tweede van de middag , wat zorgde voor een 0-5 ruststand.

Na de rust trad Vitesse aan met een compleet nieuw elftal. Gyan de Regt was in de tweede helft een plaag voor de verdediging van de Amersfoortse selectie en was verantwoordelijk voor de 0-6 en 0-7. Vooral de laatste treffer was wonderschoon, waar de aanvaller drie verdedigers passeerde voordat hij de bal keihard tegen de touwen schoot. In de 78e minuut scoorde Olivier Pilon, na een mooie aanval, de eretreffer voor de Amersfoorters. Het slotstuk van de middag was voor stagespeler Tom Kerssens, hij tekende met zijn doelpunt voor de einduitslag van de middag: 1-8.

Opstelling eerste helft: Bramel, Kreekels, van Zwam, Sambo, Tahaui, Soferis, Cornelisse, Preljevic, Koller, Hoogewerf, Zarrouk.

Opstelling tweede helft: Milder, Egbring, Steffen, Yegoian, de Regt, Reverson, Visser, van Duivenbooden, Thenu, van der Plaat, Kerssens.

Bron: Vitesse / Foto's: Vitesse

Hoofdsponsor: