2 november 2013 In de media

Vitesse wint in blessuretijd van Ajax

Vitesse heeft zaterdagavond met 1-0 gewonnen bij Ajax. Invaller Valeri Qazaishvili maakte in blessuretijd het enige doelpunt in de Arena, dat de Arnhemse ploeg even koploper in de eredivisie maakte.
De topper kwam moeizaam op gang, maar in de tweede helft was het spektakel voor beide doelen. Ajacied Viktor Fischer en Vitesse-spits Mike Havenaar lieten voor rust goede mogelijkheden onbenut, waarna het redelijk gelijkopgaande duel in de tweede helft volop kansen voor beide doelen opleverde. Renato Ibarra kreeg de grootste kans van de wedstrijd. De rechtsbuiten van Vitesse werd kort na rust gelanceerd door Havenaar, maar Ajax-doelman Jasper Cillessen redde eenvoudig op het stiftje van de speler uit Ecuador.

Tot ongenoegen van de fluitende aanhang kon Ajax het duel maar niet naar zich toetrekken. Vitesse bleef goed meevoetballen en had vooral in de tegenstoot kansen op een goal. In de drie minuten blessuretijd volgden de hoogtepunten zich in hoog tempo op. Eerst tikte doelman Piet Velthuizen een kopbal van Siem de Jong uit het Arnhemse doel. In de tegenaanval vond Qazaishvili vanaf de rand van de zestien knap de benedenhoek (0-1). En daarmee was het nog niet voorbij. Lucas Piazon had de 0-2 op zijn schoen, maar zijn schot had te weinig kracht. Even daarna schoot Lasse Schöne nog een vrije trap op de paal.

Gezien de bizarre slotfase was de Arnhemse zege fortuinlijk, maar Vitesse verdiende de volle buit meer dan Ajax. Vitesse klom door de driepunter naar de eerste plaats op de ranglijst, maar FC Twente kan de koppositie later op de avond al weer heroveren.

Ajax-Vitesse 0-1 (0-0).
90. Qazaishvili 0-1.

Scheidsrechter: Nijhuis.
Geel: Poulsen, Blind (Ajax), Vejinovic, Pröpper (Vitesse).

Opstelling Vitesse: Velthuizen; Leerdam, Kashia, Van der Heijden, Van Aanholt; Pröpper, Atsu (82.Kakuta), Vejinovic (90.Hutchinson); Ibarra, Havenaar (73.Qasaishvili), Piazon.