29 mei 2023 In de media

Vitesse wint in de kuip en sluit het seizoen af op de tiende plek

Vitesse heeft het seizoen in stijl afgesloten, op bezoek bij kampioen Feyenoord. Het team van Phillip Cocu kwam in de 43ste minuut op voorsprong via Marco van Ginkel en gaf deze niet meer uit handen. In een zonovergoten Kuip eindigde het seizoen voor Vitesse zo met een mooi resultaat. Het sluit de jaargang af op de tiende plek, als nummer één van Gelderland. 

Op zondag 28 mei was het alweer tijd voor de laatste speelronde van het Eredivisieseizoen 2022|2023. Vitesse ging op bezoek in De Kuip bij kampioen Feyenoord, dat voor de aftrap een Arnhemse erehaag kreeg. Coach Cocu voerde één wijziging door; aanvoerder Matúš Bero nam na het afscheid van vorige week in overleg plaats op de bank, waardoor Ryan Flamingo doorschoof naar het middenveld. Dominik Oroz startte, net als vorige week, in het hart van de defensie. Maximilian Wittek begon aan de aftrap als aanvoerder.

Dat Feyenoord al kampioen was weerhield de ploeg van Arne Slot niet om vol de aanval te zoeken. Het verscheen in de openingsfase een aantal keer gevaarlijk voor het doel van Kjell Scherpen, maar goed verdedigend werk van Nicolas Isimat-Mirin en Flamingo hielden de Rotterdammers van het scoren af. Ook pogingen van Alireza Jahanbakhsh en Neraysho Kasanwirjo gingen er niet in waarop Scherpen een geweldige redding in huis had. Na 25 minuten spelen was het wel raak, maar scheidsrechter Bas Nijhuis keurde het doelpunt af wegens buitenspel. De club uit Rotterdam zocht veelvuldig de aanval, maar het was Vitesse dat vlak voor rust op voorsprong kwam. Van Ginkel tikte een voorzet van Million Manhoef tegen de touwen: 0-1. In de blessuretijd had laatstgenoemde de 0-2 op zijn schoen, maar de rechtsbuiten had het vizier niet op scherp staan.

Na rust werd de Arnhemse formatie gevaarlijk uit een corner, maar Dominik Oroz kon uit de kluts de bal net niet binnentikken. Uit de tegenstoot die volgde kon Scherpen, die geweldig keepte, zich twee keer ijzersterk onderscheiden. Het spelbeeld was duidelijk; Feyenoord had veel de bal en de club uit Arnhem werd een aantal keer gevaarlijk uit de counter. Scherpen blonk absoluut uit en hield ook Javairô Dilrosun van het scoren af met een katachtige reflex.

Net als in de eerste helft dachten de Rotterdammers te scoren, maar een treffer van Danilo werd wederom door Nijhuis afgekeurd wegens buitenspel.
In de tachtigste minuut brak Romaric Yapi in de counter door de Rotterdamse defensie heen met een fraaie solo; helaas kon hij met zijn pass invaller Mohamed Sankoh niet bereiken. Yapi en Isimat-Mirin verschenen in de slotfase nog oog in oog met Justin Bijlow, maar konden de doelman niet verschalken. De stand veranderde hierna niet meer en zo sluit de club uit Arnhem een bewogen seizoen alsnog goed af met een tiende plek, als nummer één van Gelderland.

Feyenoord vs Vitesse 0-1 (0-1)
43’ Van Ginkel 0-1

Scheidsrechter: Bas Nijhuis

Gele kaarten: Oroz, Kozlowski (Vitesse)

Feyenoord
Bijlow (K); Geertruida, Hartman (57’ López), Jahanbakhsh (57’ Dilrosun), Timber (77′ Rasmussen), Kökçü, Szymánski, Idrissi (46’ Paixão), Kasanwirjo (66’ Danilo), Giminez, Hancko

Vitesse
Scherpen (K), Arcus, Oroz, Isimat-Mirin, Wittek ©, Flamingo, Meulensteen, Van Ginkel (57’ Sankoh); Kozlowski (78′ Cornelisse), Manhoef (78′ Yapi), Bialek (57’ Tronstad)

Bron: Vitesse / Foto's: Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: