16 januari 2016 In de media

Vitesse wint lastige uitwedstrijd op kunstgras bij Cambuur in Leeuwarden

Rob Maas heeft zijn debuut als hoofdtrainer van Vitesse opgeluisterd met een zege op SC Cambuur. Het werd zaterdag 2-0 op een besneeuwd kunstgrasveld in Leeuwarden.
Milot Rashica opende de score in de 48e minuut, Valeri Qazaishvili maakte vlak voor tijd de tweede goal voor de Arnhemmers.

Vitesse deed goede zaken met de overwinning. De club passeerde Heracles Almelo, dat vrijdag dik verloor van FC Twente, en is de nieuwe nummer vier in de eredivisie. Cambuur bleef zeventiende en voorlaatste en staat daarmee in de degradatiezone.

Cambuur hervatte de competitie het felst. De spelers van trainer Henk de Jong renden druistig over het veld in Leeuwarden, maar de grootste kansen waren voor de bezoekers. Isaiah Brown kwam twee keer oog in oog met keeper Leonard Nienhuis, maar maakte het niet af. Ook Qazaishvili kreeg een goede schietkans.

Rebound
Cambuur, met de van Sheffield Wednesday gehuurde verdediger Darryl Lachman in de basis, kon het overwicht niet in kansen uitdrukken. Bartholomew Ogbeche schoot een bal in het zijnet, Jack Byrne mikte een vrije trap over het doel van Eloy Room.

Kort na rust, nadat een fikse hagelbui de spelers had geteisterd, zette de Albanese aanvaller Rashica Vitesse op voorsprong. De inzet van Qazaishvili werd nog op de lijn gekeerd, maar in de rebound was het wel raak. Rashica maakte zijn zevende van het seizoen. Byrne had kort daarna de gelijkmaker op de voet, maar Maikel van der Werff greep tijdig in. Cambuur appelleerde vervolgens voor hands van Arnold Kruiswijk, maar scheidsrechter Eric Braamhaar zag er geen strafschop in.

De thuisclub bleef in de slotfase aandringen, maar tot een doelpunt leidde het niet. Het slotakkoord was voor de Arnhemmers; Qazaishvili rondde een fraaie actie af met een welgemikt puntertje.