16 juli 2016 In de media

Vitesse wint met 1-2 van Rubin Kazan

Vitesse heeft zaterdag het oefenduel tegen Rubin Kazan verdienstelijk met 1-2 gewonnen. Goede treffers van Yuning Zhang en Milot Rashica zorgden voor een voorsprong. Een rake vrije trap van Rubin Kazan bleek slechts voor de statistieken te zijn.
Vitesse sloot het trainingskamp in Slovenië zaterdag af met een oefenwedstrijd tegen het Russische Rubin Kazan. Op het terrein van NK Aluminij, zo'n twintig minuten rijden van het spelershotel, lag het veld er prachtig bij. Het duel ging in de eerste helft lange tijd gelijk op. Her en der waren er wat kleine kansen. Na ruim twintig minuten spelen moest Eloy Room twee keer redding brengen en dat deed de doelman met overtuiging. In de 31ste minuut kwam Vitesse op voorsprong. Zhang kopte een corner van Kosuke Ota knap binnen: 0-1.

In de tweede helft maakte de testkeeper, Michael Tornes, zijn opwachting. Vitesse kwam na de rust goed uit de startblokken. In de 49ste minuut dribbelde Rashica zich knap vrij en schoot vanaf de rand van het zestienmetergebied beheerst raak: 0-2.

In de 58ste minuut kwam Rubin Kazan terug in de wedstrijd. De aanvoerder van de Russen, Gökdeniz Karadeniz, draaide een vrije trap over de muur de hoek in: 1-2. Direct na het doelpunten wisselden zowel Vitesse als Rubin Kazan nagenoeg het complete elftal. Één van de nieuwelingen bij de tegenstander was de oud-PSV'er Maxime Lestienne.

Net zoals in de eerste helft kwam ook in het tweede deel van de wedstrijd de regen met bakken uit de hemel. Bij vlagen was er goed combinatiespel te zien bij de ploeg van hoofdtrainer Henk Fraser. Het leverde schoten op van onder meer Mo Osman en Nathan. Omdat in de slotfase een vrije trap van Rubin Kazan hoog over ging en Vitesse weinig ruimte prijs gaf aan de Russen, won Vitesse het oefenduel met 1-2.
Vitesse reist zondag terug naar Nederland. De selectie gaat zich dan voorbereiden op de FOX Sports Cup. Dit toernooi wordt gespeeld op donderdag 21 en zaterdag 23 juli in GelreDome. Naast Vitesse en PSV nemen FC Porto en West Bromwich Albion deel aan het toernooi. Kaarten zijn te koop via Vitesse.nl/foxsportscup.