16 januari 2016 In de media

Vitesse wint met debuterende coach Maas

Vitesse heeft de eerste wedstrijd na de winterstop positief hervat door Cambuur Leeuwarden met 0-2 opzij te zetten. Het betekende een winnend debuut onder coach Rob Maas.
Binnen vijf minuten hadden de bezoekers uit Arnhem een grote kans te pakken. Bijna geschrokken van de mogelijkheid, schoot Izzy Brown het leder richting het doel van Cambuur. Maar omdat hij het vizier niet op scherp had staan.

Opvallend aan de kant van de Friezen was de rol van Darryl Lachman. De international van Curaçao liet een bijzonder onzekere indruk achter tijdens zijn debuut in Leeuwarden, maar bleef dat zwakke optreden zonder gevolgen.

Na de rust kon Vitesse het veldoverwicht uitdrukken in een treffer. Twee minuten na rust – in de 47e – testte Valeri Kazaisjvili met een individuele actie doelman Leonard Nienhuis. De reflexen bleken voldoende voor diens inzet, maar de oud-goalie van SC Veendam had geen antwoord op de rebound van Milot Rashica: 0-1.

Een minuut voor het einde zorgde Valeri Qazaishvili voor de beslissende treffer, waardoor de Arnhemmers beslag kunnen leggen op de vierde plek in de Eredivisie.

 

Goal / Foto’s SV

Hoofdsponsor: