13 mei 2021 In de media

Vitesse wint niet bij Fortuna Sittard, maar gaat wel Europa in

Vitesse speelt volgend seizoen Europees voetbal ondanks een gelijkspel uit tegen Fortuna Sittard. In Limburg werd het 3-3. Maar concurrent Feyenoord wist ook niet te winnen van Heracles.

De Arnhemmers begonnen zonder de spitsen Lois Openda en Armando Broja. Oussama Darfalou speelde samen met Oussama Tannane voorin en Thomas Bruns kreeg een plek op het middenveld. Vitesse kende een valse start in Sittard. Riechedly Bazoer liet zich verrassen door Rienstra en diens schot rolde tergend langzaam het doel in.

De Arnhemmers herpakten zich snel en dat leidde tot kopkansen voor Oussama Tannane en Jacob Rasmussen. En met een kopbal werd het ook 1-1. Uit een vrije trap van Tannane knikte Sondre Tronstad raak. Daarna bleef Vitesse domineren en de mee naar voren gekomen Riechedly Bazoer zorgde met een puntertje voor 1-2.

Gelijkmaker

De wedstrijd werd gespeeld in een hoog tempo en Vitesse liet bij vlagen mooie combinaties zien. Daarom was het een flinke domper dat Flemming vlak voor rust teveel ruimte kreeg en raak schoot.

Na rust speelde Vitesse veel minder fel en Fortuna kreeg de overhand. En weer kreeg Flemming teveel ruimte en daarvan profiteerde hij opnieuw met een leep schot in de verre hoek: 3-2. Vitesse creëerde zelf geen kansen meer. Met wat wissels probeerde trainer Thomas Letsch het tij te keren.

Maar het bleef heel matig wat de Arnhemmers lieten zien. In de slotfase leek Loïs Openda nog de 3-3 te kunnen maken, maar de Belg trof de paal. Daardoor zat het Vitesse in de slotfase ook niet mee. Ook invaller Idrissa Touré was met een kopbal nog dichtbij, maar die ging naast. In de absolute slotseconde maakte Vitesse alsnog een doelpunt. Tannane gaf de bal voor op Openda en die kopte van dichtbij de 3-3 binnen.

Vitesse mocht vooral blij zijn dat Heracles Almelo concurrent Feyenoord van zich afhield. Daardoor plaatsten de Arnhemmers zich zonder te winnen alsnog voor de derde voorronde van de Conference League.

Bron: Omroep Gelderland / Foto's: SV

Hoofdsponsor: