7 februari 2014 In de media

Vitesse wint ook niet van hekkensluiter ADO Den Haag

Vitesse is voor de vierde keer op rij tegen puntverlies aangelopen. De Arnhemmers wisten in eigen huis niet te scoren tegen hekkensluiter ADO Den Haag.
Ook de bezoekers wisten het net niet te vinden, waardoor er na afloop een eindstand van 0-0 op het scorebord stond.

Vanaf de eerste minuut lag het initiatief bij Vitesse, dat het spel mocht maken van ADO. Echter, de grote kansen kwamen op naam van de bezoekers. Zo kon Roland Alberg scoren na een doorkopbal van Mike van Duinen en schoot diezelfde Van Duinen voorlangs na goed doorjagen van Mitchell Schet. Vitesse bleef het initiatief houden, maar een opening vinden bleek lastig. Daarnaast was het voor Vitesse opletten geblazen.

Na een diepe bal kon Van Duinen er na een klein kwartier vandoor, maar was het Guram Kashia die met een prima sliding de spits van scoren hield. Vitesse zette er niet veel tegenover: een schot voorlangs van Christian Atsu en een poging van Patrick van Aanholt. Op slag van rust kwam Vitesse nog goed weg na een fout van Jan-Arie van der Heijden. Dion Malone kon er vandoor, maar wist zich geen raad met de situatie en schoot voorlangs.

In de eerste helft bleef ADO vrij makkelijk overeind, in de tweede helft was dit toch wat anders. Naarmate de tweede helft vorderde kwam ADO steeds meer in de problemen. Het belopen van de afstanden werd lastiger, maar nog steeds moest Vitesse bij vlagen opletten op een counter. De Arnhemmers voerden zelf de druk wel op, maar werden in eerste instantie nog niet echt gevaarlijk. Doelman Gino Coutinho werd in de eerste fase na de rust niet getest.

Pas na ruim een uur werd Coutinho op de proef gesteld. De ADO-goalie had echter een goed antwoord op een schot van Van Aanholt. De bezoekers waren echter het dichtst bij een goal. Na een prima aanval kon Danny Bakker schieten van binnen de zestien. Piet Velthuizen kon zijn doel echter nog net schoonhouden. Naarmate het einde naderde, kwam ADO er steeds minder aan te pas. Vitesse had het balbezit en moest de ADO-muur zien te breken.

Dat lukte echter niet of nauwelijks. Vitesse probeerde het wel, maar kwam niet tot grote kansen. Een vrije trap op een aardige positie werd door invaller Zakaria Labyad om zeep geholpen. In de blessuretijd werd Vitesse nog wel gevaarlijk. Zo raakte Mike Havenaar de paal en kopte Frank van der Struijk nog via de bovenkant van de lat over. Zo loopt Vitesse voor de vierde keer op rij tegen puntverlies aan, na Feyenoord, NEC en AZ.