14 juli 2024 In de media

Vitesse wint ook tweede oefenwedstrijd van voorbereiding

Vitesse heeft zaterdag ook de tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding gewonnen. Op het sportpark van partnerclub RKSV Driel werd PAOK Saloniki met 2-1 verslagen, door treffers van Hoogewerf en Kerssens.
De supporters van zowel Vitesse als PAOK Saloniki wisten de weg naar het sportcomplex van RKSV Driel goed te vinden. Zo’n tweeduizend toeschouwers waren aanwezig op een goedgevuld Sportpark Driel voor dit mooie affiche tegen de kampioen van Griekenland. Ten opzichte van de vorige oefenwedstrijd (Amersfoortse selectie, 1-8) hebben zich drie nieuwe stagespelers gevoegd bij de selectie van John van den Brom: Jean Pierre Longonda, Loek Postma en Sander Sybrandy.

Vitesse had het in de beginfase van de wedstrijd moeilijk met PAOK Saloniki, de ploeg die zich de komende weken mag opmaken voor de kwalificatiewedstrijden in de Champions League. De Grieken openden al vroeg de score via Samatta. De spits kopte de bal in de elfde minuut achter doelman Room, die weer plaatsnam onder de lat van de Arnhemmers.

Na de openingstreffer wisten beide ploegen, buiten een schot op de paal van Konstantelias, weinig kansen te creëren. De ruststand bleef dan ook 1-0 in het voordeel van de Grieken.

Na de rust begon Vitesse goed te voetballen. In de 51e minuut kopte de ingevallen Hoogewerf de bal achter de doelman van PAOK Saloniki. Daarna pakte de ploeg van John van den Brom door. Een mooie voorzet van De Regt werd binnengekopt door middenvelder Kerssens. Na de voorsprong controleerde Vitesse de wedstrijd en wist het de overwinning over de streep te trekken.

Opstelling Vitesse: Room (46’ Bramel), Kreekels (56’ Egbring), Cornelisse (56’ Sambo), Postma (56’ Steffen), van der Plaat (46’ Tahaui), Kerssens (56’ Dokunmu), Longonda (46’ Yegoian), Tielemans (56’ Soferis), Jonathans (36’ De Regt), Reverson (56’ van Duivenbooden), Sybrandy (46’ Hoogewerf)

Bron: Vitesse / Foto's: Vitesse