21 maart 2015 In de media

Vitesse wint zonder glans

Vitesse heeft zaterdag met 2-0 gewonnen uit bij Go Ahead Eagles. Soepel ging het niet tegen de zwakke degradatiekandidaat uit Deventer.
Vitesse kende een prima start in de sfeervolle Adelaarshorst tegen Go Ahead Eagles. Binnen vijf minuten bracht Zakaria Labyad de Arnhemmers aan de leiding. De Nederlandse Marokkaan kon redelijk ongehinderd de bal in de verre hoek schuiven achter doelman Van der Hart van Go Ahead.

Even later had Oliinyk de kans om de voorsprong te verdubbelen na een snelle uitbraak. De aanvaller verprutste die mogelijkheid echter. Aan de andere kant redde Vitesse-keeper Room stijlvol op een inzet van Kolder.
Daarna kreeg Vitesse kansen via Labyad (schot dat over ging) en Traore en vervolgens was er tot twee keer toe een hectische situatie in het overvolle strafschopgebied van Go Ahead, maar Vitesse wist niet te profiteren.

Vitesse verzuimt te profiteren

Vitesse verzuimde afstand te nemen en zo kon de thuisploeg, die momenteel in serieuze degradatienood verkeert, terug komen in de wedstrijd. Vlak voor rust was Traore namens Vitesse gevaarlijk met een balletje dat net naast ging. Na rust had Vitesse het initiatief. Er waren wat mogelijkheden over en weer, maar geen grote kansen omdat beide ploegen te slordig waren aan de bal. Zo liet Zakaria Labyad na Traore te bedienen en schoot zelf naast.

Vejinovic

Vitesse scoorde daarna plotseling toch. Een schot van afstand van Vejinovic stuitterde vlak voor Go Ahead-keeper Van der Hart op: 0-2. De middenvelder schoot even later over vanuit een vrije trap.
In de slotfase pakte Van der Hart nog een inzet van invaller Djurdjevic. Omdat Go Ahead niet bij machte was om echt gevaarlijk te worden, bleef het 0-2.

Go Ahead Eagles – Vitesse 0-2