Vitesse wint zonder Pröpper van Dundee United

Vitesse houdt rekening met een vertrek van Davy Pröpper. De middenvelder wordt bij PSV nadrukkelijk genoemd als opvolger van Georginio Wijnaldum die nagenoeg rond lijkt met Newcastle United.
Davy Pröpper deed vrijdagavond niet meer mee in de oefenwedstrijd tegen Dundee United.

Vitesse – Dundee United 4-0
Vitesse won betrekkelijk eenvoudig van de Schotten die 25 jaar geleden al tegenstander waren van de Arnhemmers in de Europa Cup.

Uros Djurdjevic zette de Schotten in de eerste helft op een 2-0 achterstand.  Bij de 1-0 nam hij de bal goed mee na een lange pass van achteruit en ronde sterk af. Nog geen vijf minuten later profiteerde Djurdjevic van matig verdedigingswerk bij Dundee: 2-0.

De Schotten kwamen in de eerste helft dicht bij de aansluitingstreffer, maar Eloy Room redde uitstekend. Maikel van der Werff werkte de rebound weg. Beide partijen gingen met een 2-0 stand de rust in.

In de tweede helft werd Room vervangen door Piet Velthuizen, die na een week apart trainen, weer in de selectie was opgenomen. Marvelous Nakamba bediende tien minuten na rust Denys Oliinyk op maat en de Oekraïner scoorde met een bekeken schot de 3-0.

Valeri Qazaishvili zette de slotstand op het scorebord via een strak schot van 20 meter afstand: 4-0.

Bij Vitesse kreeg de 15-jarige aanvaller Mitchell van Bergen opnieuw speeltijd. Hij stond in de basis tijdens de eerste helft.

Eindstand Vitesse – Dundee United: 4-0 (rust 2-0)
1-0 14' Djurdjevic
2-0 17' Djurdjevic
3-0 54' Oliinyk
4-0 '69' Vako

Opstelling Vitesse 2de helft: Velthuizen, Diks, Kashia, Kruiswijk, Achenteh, Baker, Vako, Nakamba, Ibarra, Dauda, Oliinyk

Opstelling Vitesse 1ste helft: Room, Leerdam, Van der Werff, Lieftink, Verloo, Yeini, Osman, Mercan, Rashica, Djurdjevic, Van Bergen

Opstelling Dundee United FC: McCallum, McGowan, Dillon, Durnam, Dixon, Soutar, Fraser, Erskine, Connolly, Dow, Bilate