14 mei 2016 In de media

Vitesse woensdag op zomerreces

Vitesse sluit het seizoen 2015-2016 dinsdagavond af met een oefenwedstrijd tegen AVW’66 in Westervoort (19.30 uur)
Woensdag werkt de selectie nog een ochtendtraining af. Daarna gaan de spelers, trainers en staf op vakantie.
 
De zomerstop duurt tot zondag 26 juni, wanneer de eerste training zal plaatsvinden op Papendal. Op initiatief van de Supportersvereniging Vitesse start de eerste training traditioneel op een zondag zodat veel Vitesse-supporters aanwezig kunnen zijn.
 
Voor Piet Velthuizen, Denis Oliinyk, Elmo Lieftink zit de Vitesse-periode erop. Hun contacten lopen af en worden niet verlengd. Abiola Dauda zal vooralsnog in juni weer aansluiten bij de selectie. Hij werd begin 2016 verhuurd aan het Schotse Heart of Midlothian. De van Chelsea gehuurde spelers Izzy Brown, Dominic Solanke, Nathan, Danilo Pantic, Lewis Baker gaan vooralsnog terug naar Engeland. Mogelijk zullen komend seizoen een aantal spelers weer terugkeren naar Arnhem voor een verlengde huurperiode. Zo gaf Lewis Baker al aan dat een nieuw Arnhems seizoen voor hem een serieuze optie is.
 
Vitesse zal, ondanks het verder aanscherpen van het spelersbudget, actief zijn op de transfermarkt om de selectie te versterken. De transfervrije Navarone Foor werd vrijdag van de Zuiderburen uit Nijmegen overgenomen en tekende voor vier jaar in Arnhem.
 
Wie er als hoofdtrainer op 26 juni voor de groep zal staan is nog onduidelijk. Het contract van Rob Maas als hoofdcoach van Vitesse liep af en wordt niet verlengd. Hij zal waarschijnlijk als assistent terugkeren.
 

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: