3 april 2021 In de media

Vitesse zegeviert in Enschede na duel met discutabele strafschoppen

Vitesse heeft in de slotseconden van de wedstrijd tegen FC Twente alsnog de winst gegrepen. In een duel met discutabele strafschoppen was Oussama Tannane tweemaal trefzeker vanaf elf meter voor de Arnhemmers: 1-2. Door het resultaat blijft Vitesse volop meedraaien in de strijd om de tweede plaats.

In februari won FC Twente in Arnhem met 2-0 (Twente’s laatste overwinning), maar een nieuwe triomf zat er niet in. Na een voorzichtig begin van beide kanten kwam de thuisclub nog wel op 1-0 (strafschop Danilo na hands van Danilho Doekhi), maar daarna heerste Vitesse.

Tannane rook met twee vrije trappen aan de 1-1 voor Vitesse, maar had ook een strafschop nodig om te scoren. De penalty kwam overigens met enig fortuin tot stand, nadat Kik Pierie de bal ongelukkig tegen de arm had gekregen na een hard schot van Sondre Tronstad.

FC Twente hield daarna stand en leek Vitesse twee punten afhandig te maken, totdat Maximillan Wittek in blessuretijd een strafschop verdiende. De Duitser ging gretig naar de grond toen hij door Jesse Bosch licht in de rug werd aangetikt.

Arbiter Pol van Boekel zag er een strafschop in en het was opnieuw Tannane die de buitenkans benutte. Hij schoot Vitesse daarmee uiteindelijk wel, gezien het spelbeeld, naar een verdiende overwinning.

Bron: NOS / Foto's: SV

Hoofdsponsor: