28 oktober 2018 In de media

Vitesse zegeviert over Fortuna Sittard

Vitesse heeft zondagmiddag met 2-1 weten te winnen van Fortuna Sittard. In GelreDome zorgden Maikel van der Werff en Matus Bero voor de treffers.
Vitesse nam al vroeg in het duel het heft in handen en had al na twee minuten de score kunnen openen. Van der Werff stuurde Karavaev de diepte in, die vervolgens de vrijstaande Bero in het zestienmetergebied bediende. De volley van de Slowaak ging echter over het doel van Fortuna Sittard-doelman Koselev. Even later kreeg Linssen een grote kans na een van richting veranderde voorzet van Foor, maar ook hij mikte te hoog. 

Van der Werff
Na iets minder dan een kwartier voetbal was het de aanvoerder die het duel opentrok. Foor gooide de bal voor met links, waarna Van der Werff met een geplaatste kopbal voor de 1-0 zorgde. Vitesse domineerde de gehele eerste helft, maar vergat het duel al snel in het slot te gooien. Onder meer Bero, Linssen en Darfalou slaagden er niet in de marge te verdubbelen. 

Domper
Aan de andere kant werd er wel gescoord. In de blessuretijd van de eerste helft kreeg Vitesse de bal niet weg uit het eigen strafschopgebied, waarna het leer voor de voeten van Vidigal belandde. De Portugees passeerde vervolgens zijn landgenoot Eduardo met een schot in de verre hoek: 1-1.

Omhaal Bero
Vitesse had in de tweede helft aanvankelijk lastig met Fortuna Sittard, dat het via Rodriguez en Diemers van afstand probeerde. Eduardo stond echter goed op zijn post en voorkwam een tweede tegentreffer. Desondanks was het Vitesse dat halverwege de tweede helft de leiding nam. Bero reageerde het meest attent voor de goal van de Sittarders en verschalkte middels een omhaal Koselev. 

Drie punten
Vitesse kwam in het restant van het duel niet meer in de problemen en had zelfs nog op 3-1 kunnen komen via Darfalou, maar hij kopte recht in de handen van Kosolev na een voorzet van Bero. Zodoende wonnen de Arnhemmers met 2-1 van Fortuna Sittard en bleven de drie punten in GelreDome. 

Bekerduel
Woensdag 31 oktober komt Vitesse wederom in actie. In de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker is dan Heracles Almelo de tegenstander. Het duel in het Polman Stadion vangt aan om 18.30 uur.

Vitesse / Foto’s Vitesse

Hoofdsponsor: