13 maart 2015 In de media

Vitesse zet concurrent opzij en jaagt op rechtstreeks Europees ticket

Vitesse zet concurrent opzij en jaagt op rechtstreeks Europees ticket]Vitesse heeft zich vrijdagavond gemeld in de strijd om de derde plek in de eredivisie.
De Arnhemmers, vijfde op de ranglijst, versloegen op eigen veld directe concurrent AZ (vierde) met 3-1.

Zowel Vitesse als AZ speelde vorige week zwak. Vitesse verspeelde in Almelo in blessuretijd een overwinning op Heracles (1-1). AZ werd door FC Utrecht met 6-2 van het veld geveegd. Beide elftallen hadden dus wat recht te zetten en stelden de aanhang niet teleur.

Vitesse kwam al na zeven minuten op voorsprong. Een steekbal van Marko Vejinovic leek simpel verijdeld te worden door Wesley Hoedt. De AZ-verdediger gleed echter ongelukkig uit, waardoor Bertrand Traoré de bal over de uitkomende Esteban kon wippen. De Burkinees kopte de bal daarna zelf in het open doel: 1-0.

Een minuut later kwam AZ al weer langszij. Eloy Room verwerkte een schot niet goed, waarna Steven Berghuis hard de 1-1 binnenschoot. Denis Olinik raakte na twintig minuten de paal namens Vitesse. AZ ontsnapte even later nogmaals, toen arbiter Reinold Wiedemeijer niet zag dat Poulsen de doorgebroken Zakaria Labyad onderuithaalde.

Het was vermakelijk wat Vitesse en AZ de eerste helft lieten zien, maar dat konden beide ploegen in het tweede bedrijf niet volhouden. AZ kwam een keer gevaarlijk door in een counter toen Vitesse een hoekschop verprutste, maar daar bleef het bij. Vitesse stichtte alleen gevaar met schoten van afstand.

Het duel leek op een gelijkspel uit te draaien, maar dat kwam er niet van. Hoedt kende andermaal een ongelukkig moment toen hij Traoré in het strafschopgebied onderuittikte. De toegekende strafschop werd door Vejinovic binnengeschoten: 2-1. In blessuretijd besliste Valeri Qazaishvili de wedstrijd, nadat AZ tevergeefs had gesmeekt om een strafschop na hands van Rochdi Achenteh.

Vitesse ziet het verschil met nummer drie Feyenoord slinken tot vier punten. De Rotterdammers spelen zondag tegen hekkensluiter FC Dordrecht. AZ heeft nog altijd drie punten meer dan de Arnhemmers.