31 oktober 2015 In de media

Vitesse zet Excelsior zonder moeite aan de kant

In de eerste helft kwam Excelsior nog aardig mee, maar door een domme handsbal van Fischer werd Vitesse in het zadel geholpen. Na rust maakten de bezoekers het snel af. Eerst scoorde Diks, waarna niet veel later de genadeklap door Rashica werd gegeven. Vitesse kwam niet meer in de problemen en blijft goed meedraaien in de subtop van de Eredivisie.
Na een dramatische week voor Excelsior, waarin in het bekertoernooi werd verloren van amateurclub Excelsior '31, moest de ploeg het opnemen tegen Vitesse. En dat team presteert prima en staat op een vijfde plaats. Excelsior probeerde de tegenstander vooral in de omschakeling te verrassen en hield het op eigen helft aardig dicht. Grote kansen kreeg Vitesse niet, maar dankzij een onnodige handsbal van Fischer werd het toch 0-1. Bij een corner sprong de verdediger met zijn hand in de lucht en nadat hij de bal raakte, wees scheidsrechter Kamphuis zonder te twijfelen naar de stip. Solanke legde aan en faalde niet.

Excelsior hoefde niet ontevreden te zijn over de eerste helft, op het cadeautje van Fischer na. De ploeg probeerde gelijk na de hervatting orde op zaken te stellen, maar de inzet van Van Weert werd gestopt door Room. In de volgende minuten werd het duel door Vitesse beslist. Eerst was het Diks die raak schoot. In de eerste helft probeerde hij ook al eens Muyters te verrassen van afstand, maar toen lette de doelman goed op. Bij de succesvolle poging zag Muyters er minder goed uit, waardoor de bal in het net verdween. Niet veel later maakte Raschica een goed uitgespeelde aanval af.

Met de 0-3 op het scorebord was er weinig meer om voor te spelen. Maar Excelsior gaf zich niet gewonnen en liet bij vlagen heel aardig voetbal zien. De Rotterdammers hadden pech met de tegenstander, want waar veel Eredivisie-clubs nog wel een steekje zouden hebben laten vallen, bleef Vitesse geconcentreerd spelen. Ook het positiespel bleef over het algemeen goed en zodra het slordig werd, maakte de van een schorsing teruggekeerde coach Peter Bosz zich boos langs de kant.

Uiteindelijk vielen er geen goals meer, waardoor Vitesse een verdiende overwinning boekte. Excelsior werkte hard en probeerde er wat van te maken, maar moest na negentig minuten onderkennen dat het kwaliteitsverschil te groot was.