27 oktober 2014 In de media

Vitesse zet hoog in op winnen KNVB-beker

Vitesse won als één van de oudste clubs van Nederland nog nooit een tastbare prijs. De ambitieuze groep heeft afgesproken dit seizoen vol voor de beker te gaan.
"We willen iets bereiken. Iets winnen. En dat kan met deze goede selectie en goede trainer. Het is haalbaar", verwacht linkshalf Kelvin Leerdam. "Ook voor de ontwikkeling van de club en de spelers is het heel goed. Je speelt direct zes wedstrijden Europees."

Uiteraard is de weg naar een eventuele finale nog lang. Te beginnen woensdagavond in Arnhem tegen FC Dordrecht, zo weet ook Leerdam. "Aan de andere kant is het slechts zes of zeven wedstrijden. De kortste weg naar een tastbare prijs", vervolgt Leerdam. "Ik wil dit seizoen wel wat winnen. In deze groep zijn ook maar weinig jongens die ooit een prijs hebben gewonnen. Alleen Arnold Kruiswijk met Jong Oranje op het EK volgens mij. We willen ook iets teruggeven aan onze fans die er ieder weekend zijn. Maar alles moet goed vallen. Je krijgt steeds maar één kans. Dat is het verschil met de competitie waarin je nog wel eens een foutje kan rechtzetten."

Leerdam speelde zelf al eens in de Kuip een bekerfinale. De Rotterdammer verloor met zijn club Feyenoord van Ajax. "Natuurlijk is dat voor mij iets speciaals. Nee, ik praat daar niet direct over met ploeggenoten. Het is toch een gevoel. Iets dat je zelf moet meemaken. Helaas heb ik de finale toen verloren. En helaas kunnen we dit seizoen niet een finale tegen Feyenoord spelen. Maar laten wij dan de eerste ploeg zijn die ons gaat plaatsen."
 

Omroep Gelderland / Foto’s SV

Hoofdsponsor: