15 maart 2014 In de media

Vitesse zet kampioenschap uit het hoofd

Vitesse gelooft niet meer in de landstitel. De ambitieuze Arnhemmers verloren zaterdagavond in eigen huis met 1-2 van PSV en trainer Peter Bosz erkende dat Ajax niet meer in te halen lijkt te zijn: “We willen zo hoog mogelijk eindigen en de tweede plek is het hoogst haalbare”, sprak Bosz
De Gelderlanders hadden het geluk niet aan hun zijde. Doelman Piet Velthuizen leidde met een grote fout de openingstreffer van Jürgen Locadia in en Memphis Depay bezorgde PSV door een goedkope strafschop te benutten, een 1-2 overwinning. “Als je een topwedstrijd verliest, kan je wel van teleurstelling spreken”, zegt Bosz. “We begonnen slecht, het leek we alsof we zenuwachtig waren. We gaven bovendien een lachwekkende goal weg.”
 

“Piet weet dat hij fout zat, hij nam teveel tijd”, aldus Bosz, die de penalty onterecht vond: “Maar ik praat liever over mijn eigen ploeg. Het is nu niet meer reëel om over de titel te praten, maar we staan nog steeds twee punten voor op PSV.”
 

De Eindhovenaren hebben een flinke inhaalslag gemaakt, want begin december voerden zij het rechterrijtje van de Eredivisie nog aan met slechts twintig punten.Trainer Phillip Cocu is dan ook complimenteus: “We hebben een belangrijke overwinning binnengehaald, daar moeten we blij mee zijn. Er is nog veel mogelijk, er zit rek in deze ploeg”, sprak de oud-middenvelder.

Stijn Schaars concludeerde dat PSV ‘aan de gelukkige kant stond’: “Als je bij elkaar blijft en de negatieve energie van buitenaf weghoudt, kun je het omdraaien. Dat we deze wedstrijd winnen, is daar misschien wel het gevolg van”, aldus Schaars.
 

Voetbalzone / Foto’s SV

Hoofdsponsor: