14 december 2021 In de media

Vitesse zet opnieuw vol in op de KNVB beker: ‘Alle competities belangrijk’

Vitesse jaagt ook dit seizoen weer op succes in het nationale bekertoernooi. De eerste horde is Sparta dat woensdagavond naar de GelreDome komt.Trainer Thomas Letsch zal veranderingen doorvoeren in zijn opstelling ten opzichte van de afgelopen weken, maar die zullen vrij minimaal zijn. De beker geldt al jaren als een speerpunt voor Vitesse en dat is dit seizoen niet anders. “We willen uiteraard weer die finale halen”, zegt Letsch weinig verrassends in aanloop naar het thuisduel met Sparta. “De enige reden dat je meedoet is om die cup te winnen.”

Hongerig

“We streven altijd het hoogste na met Vitesse. De bekercompetitie is wat dat betreft net zo belangrijk als de eredivisie en de Europese Conference League. We zijn hongerig. Het is de kortste weg naar Europees voetbal zoals jullie altijd zeggen en zo is het ook. Maar het is wel een zware en moeilijke weg om de finale te bereiken”, aldus Letsch.

Veel wedstrijden

Letsch gebruikt de dinsdagmiddag, na de training, om te kijken wie fysiek en mentaal niet fris genoeg zijn om te starten. Hij heeft genoeg spelers achter de hand. “Bijna iedereen heeft pijntjes en dat is ook logisch. Er zijn spelers die nu echt veel wedstrijden in korte tij hebben gespeeld. We gaan met ze praten en deze training evalueren. De kans is groot dat er een paar andere spelers zullen staan in vergelijking met de laatste wedstrijden.”
Toch vindt Letsch het ook een dilemma. “Aan de ene kant is het niet verstandig om te veranderen als je drie keer op rij wint. Maar we hebben ook frisse spelers nodig. Een aantal moet misschien even wat rust hebben. We zijn er nog niet precies uit hoe we het gaan doen.”

Teleurstellend

Alleen Oussama Darfalou is niet inzetbaar vanwege een voetblessure. Jeroen Houwen is net als in de competitie de doelman bij Vitesse tegen Sparta. De Rotterdammers staan onder leiding van Henk Fraser en beleven een tot nu toe teleurstellend seizoen. Onder leiding van Fraser won Vitesse in 2017 de beker. Vorig seizoen haalde de Arnhemse club de finale, maar verloor het met 2-1 van Ajax. “Vorig seizoen was waanzinnig”, aldus Letsch. “Dat willen we weer.”

Bron: Omroep Gelderland / Foto's: SV

Hoofdsponsor: