14 februari 2015 In de media

Vitesse zet zegereeks voort

Vitesse heeft voor de vierde maal op rij gewonnen. In GelreDome werd Willem II met 2-0 verslagen. Daarmee krijgen de Arnhemmers de subtop in het vizier.
De ploeg van trainer Peter Bosz begon direct met het opjagen van tegenstander Willem II. Veel effect had dat echter niet. Na een fase met meer balbezit voor de bezoekers uit Tilburg, kwamen de eerste kansjes voor Vitesse. Een vrije trap van Vejinovic ging naast en een schot van Valeri Qazaishvili werd gekeerd door keeper Lamprou van Willem II.

Heethoofden

Na ruim een kwartier spelen was er een opstootje tussen Terrell Ondaan van Willem II en Vitesse-back Rochdi Achtenteh. De twee heethoofden stonden met de koppen tegen elkaar, waarbij Achenteh een lichte kopstoot uit leek te delen. Scheidsrechter Van de Graaf greep in en gaf beide spelers een gele kaart.

Labyad in de rebound

Vitesse kwam na een klein half uur spelen op voorsprong. Nadat Pröpper de paal raakt, was Zakaria Labyad er snel bij om de openingstreffer binnen te tikken.

Wonderschoon

Nog voor rust kwamen de Arnhemmers op een veilige marge. Bertrand Traore schoot wonderschoon de bal van afstand over Lamprou. 

Direct na rust kreeg Traore de kans om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. De inzet van de tiener uit Burkina Faso was een te makkelijke prooi voor de keeper van Willem II. Ook Denys Oliinyk kreeg de bal er (op aangeven van Traore) niet in.

Achterin kwam Vitesse overigens totaal niet in de problemen. Willem II probeerde te voetballen in GelreDome, maar kon eigenlijk geen vuist maken. 

Ruim een kwartier voor tijd bracht trainer Peter Bosz de Braziliaan Wallace voor Labyad. De invaller scho