14 april 2021 In de media

Vitesse ziet af van bekerevenement in GelreDome

Vitesse heeft besloten om de bekerfinale niet op grote schermen in GelreDome te gaan uitzenden. Verschillende redenen liggen hieraan ten grondslag.

Algemeen directeur Pascal van Wijk licht het besluit toe: “We merken dat de bekerfinale in Arnhem en omgeving ontzettend leeft. De hele stad kleurt geel-zwart dankzij initiatieven van supporters, sponsors, winkeliers en de gemeente Arnhem. Tegelijkertijd is de afgelopen dagen gebleken dat het animo onder onze supporters om de wedstrijd op grote schermen in GelreDome te gaan kijken beperkt is.”

Aanvullende restricties

Van Wijk vervolgt: “Daarnaast werden we de afgelopen dagen geconfronteerd met extra restricties (waaronder de beperkte testcapaciteit op zaterdag in Arnhem waardoor onze supporters al snel vele kilometers moesten afleggen voor een test en het niet mogen schenken van alcoholische dranken na 20.00 uur) en een aantal forse onvoorziene kostenposten. Daarom hebben we geconcludeerd dat het met de verschillende belemmerende factoren onmogelijk is om een evenement in GelreDome te kunnen organiseren, dat past bij wat wij voor ogen hebben. Ook de hoge kosten in relatie tot de beperkte belangstelling laten ons geen andere keuze, in een tijd waarin we zuinig moeten omgaan met onze middelen.”

De enkele honderden supporters die zich reeds hadden ingeschreven zijn woensdagochtend persoonlijk geïnformeerd. Het finale-evenement dat speciaal voor leden van Business Club Vitesse-GelreDome zou worden georganiseerd, vindt mogelijk nog wel doorgang. De mogelijkheden hiervoor worden onderzocht.

De TOTO KNVB Bekerfinale wordt gespeeld op zondag 18 april (aanvang 18.00 uur). De finale is te zien op ESPN.

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: