25 november 2021 In de media

Vitesse ziet Spurs verliezen en houdt dankzij remise in Rennes zicht op knock-outfase

Vitesse heeft een punt overgehouden aan het bezoek bij Stade Rennais. In Bretagne maakten beiden ploegen er een leuke wedstrijd van en speelden de Arnhemmers sterk, met een 3-3 uitslag als resultaat.

Vanwege de nederlaag van Tottenham Hotspur op bezoek bij Mura (2-1) maakt Vitesse nog altijd kans op overwintering. Zowel Tottenham als Vitesse hebben nu zeven punten. De Engelsen staan op basis van doelsaldo tweede in de groep. Het onderling resultaat is gelijk.

Stade Rennais, koploper in de groep, begon voortvarend en overrompelde Vitesse in de beginfase. Een doelpunt kon dan ook niet uitblijven. Nadat Lovro Majer een grote kans had gemist, schoot Gaëtan Laborde de nummer drie van Frankrijk op voorsprong, na slordig balverlies van Vitesse.

Kansen Vitesse

Toen de Franse storm enigszins was gaan liggen, meldde ook Vitesse zich in aanvallend opzicht. Loïs Openda kreeg tot twee keer toe een kans om de gelijkmaker binnen te schieten en Alois Oroz kopte over.

Juist op het moment dat de gelijkmaker in de lucht hing, sloeg Stade Rennais opnieuw toe. Na balverlies van Sondre Tronstad kon Laborde opnieuw raakschieten. Aan het doelpunt leek een luchtje van buitenspel te zitten.
Nadat doelman Jeroen Houwen vervolgens erger had voorkomen, schoot Daan Huisman Vitesse vlak voor rust terug in de wedstrijd.

Na rust begon Vitesse sterk en waren de grootste kansen voor de Arnhemmers, na schoten van Huisman, invaller Thomas Buitink en Maximilian Wittek.

Hattrick

Toch was het Stade Rennais dat twintig minuten voor tijd het duel leek te beslissen. Vitesse kreeg een vrije trap niet weggewerkt uit het eigen zestienmeter gebied, waarna Laborde uit de kluts kon raakschieten en zijn hattrick kon voltooien.

Enkele minuten later was de spanning alweer terug nadat Buitink per toeval de bal voor zijn voeten had gekregen na een schot van Wittek.

In de slotfase ging Vitesse met een slotoffensief opzoek naar de verdiende gelijkmaker. Stade Rennais leek lang stand te houden, maar in de slotminuut knalde Openda Vitesse alsnog naar 3-3.

Bron: NOS / Foto's: SV