21 oktober 2022 In de media

Vitesse ziet supporters boycot uitroepen: ‘Dit ga je wel merken’

ARNHEM – De dramatische bekeruitschakeling van Vitesse bij Kozakken Boys dreunt nog altijd na. Een groep supporters gaat zaterdag een deel van de thuiswedstrijd tegen FC Emmen boycotten.

De fans zijn boos op een aantal spelers en de clubleiding. Toen duidelijk werd dat Vitesse afgelopen woensdag na strafschoppen had verloren van Kozakken Boys reageerden een aantal spelers en een groepje supporters zich op elkaar af. Bij de aanhang van de groep GTKP viel dat helemaal verkeerd. Ze stuurden de directie van Vitesse een brief en maakten hun ergernissen ook via Instagram kenbaar.

‘Alles wordt van tafel geveegd’

“De wanprestatie van woensdag en de teleurstellende resultaten in de competitie”, is de aanleiding zo laten de supporters weten. “We hebben gevraagd om een openlijk excuus en dat hebben we wederom niet gekregen. Er wordt van alles van tafel geveegd. Er wordt gedaan alsof er niets aan de hand is, of er niets is gebeurd”, valt er te lezen.

Contrast laten voelen

Roderik van Veelen is voorzitter van de algemene supportersvereniging van Vitesse. Hij is ook op de hoogte van de boycot die waarschijnlijk één helft gaat duren. “Ik schat dat het gaat om zo’n 300 man op de Zuid tribune. En als deze jongens er niet zijn met hun trommels merk je dat wel hoor. Dat is ook de onderliggende gedachte. Het contrast laten voelen van er wel of niet zijn. Als ze dan in de tweede helft terug zijn, zal duidelijk zijn dat het belangrijk is om de achterban tevreden te houden.”

Dealen met ontevreden supporters

Wat er nu precies gebeurd is tussen een aantal spelers en een groepje supporters op woensdagavond, is niet helemaal duidelijk. Vitesse wil er niet op reageren. Van Veelen weet wel iets meer. “Ik snap ze wel. Voetballers zijn professionals en moeten er maar mee dealen als er iets wordt gezegd. Dan loop je gewoon weg en moet je geen ruzie gaan maken. Daar zijn we niet blij mee.”

Dat Vitesse zich nu volledig op de eredivisie kan richten, vindt Van Veelen niet zo erg. “Je moet realistisch zijn en de beker hadden we dit seizoen toch niet gewonnen. We moeten ons nu focussen op de middenmoot. Hopelijk staan we daar zo snel mogelijk weer. Te beginnen met een overwinning zaterdag tegen FC Emmen. Ik denk dat het 3-1 wordt.”

Bron: Omroep Gelderland / Foto's: Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: