12 juni 2018 In de media

Vitesse zoekt naar opvolger Kashia en hoopt op Mount

Als al het papierwerk rondkomt, wordt binnen enkele dagen de transfer van Vitesse-aanvoerder Guram Kashia naar het Amerikaanse San Jose Earthquakes bekendgemaakt. Intussen zoeken de Arnhemmers naar een geschikte vervanger.
Eigenlijk zijn alle partijen er wel uit. Kashia tekent een meerjarig contract in Amerika en Vitesse ontvangt een bescheiden transfersom van San Jose. Deze is vergelijkbaar met wat de club ontving toen Valeri Qazaishvili in 2017 dezelfde stap maakte. Achter de schermen wordt nu vooral nog hard gewerkt aan reisdocumenten en werkvergunningen.

Vitesse laat Kashia ondanks een contract tot de zomer van 2020 toch vertrekken. Het is een geste voor de speler die al sinds 2010 in het hart van de Arnhemse verdediging staat. Het is de Georgiër gegund, al zorgt het tegelijkertijd voor een probleem. Vitesse zal de markt op moeten voor een extra centrale verdediger. Eerder werd Rasmus Thelander al overgenomen van het Zwitserse FC Zürich, maar hij geldt in principe als de vervanger voor Chelsea-huurling Matt Miazga. De Amerikaan keert normaliter niet terug in Gelderland.

Een andere prioriteit voor Vitesse is een doelman. Momenteel heeft de scouting een doelman in Nederland én een doelman in het buitenland op het oog. Eerder werd gesproken met FC Groningen-doelman Sergio Padt, maar hij was volgens technisch directeur Marc van Hintum onbetaalbaar. Het gerucht dat Colin Coosemans van KV Mechelen in beeld is, wordt door de club ontkend.

Als laatste moet de nummer 10-positie nog worden ingevuld. Van Hintum hoopt nog altijd op Chelsea-huurling Mason Mount. De negentienjarige Brit wordt inmiddels begeerd door grote clubs uit Nederland, Duitsland én Engeland. Toch geeft de technisch directeur niet op. 'Wij hebben het verzoek neergelegd en tot op heden nog altijd geen nee gekregen. Vanzelfsprekend willen wij Mason graag nog een jaar in Arnhem aan het werk zien.'

De hoop is dat Leonid Slutsky, een persoonlijke vriend van Chelsea-eigenaar Roman Abramovich, de club uit Engeland kan bewegen Mount nog een jaar te verhuren. Mount zelf heeft aangegeven pas na zijn vakantie de knoop door te hakken. Hij wil vooral uitzicht hebben op speelminuten.

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: