7 maart 2021 In de media

Vitesse zonder Bazoer langs AZ na spannende slotfase

Vitesse heeft zondag drie hele belangrijke punten gepakt tegen directe concurrent AZ. In het eigen stadion hielden tien Arnhemmers een verdiende voorsprong vast: 2-1.

Vitesse trad tegen de nummer drie van de eredivisie aan zonder Riechedly Bazoer, die een disciplinaire schorsing kreeg opgelegd nadat hij zich had misdragen op de training. Hij werd vervangen door de jonge Enzo Cornelisse.

Zonder de grote uitblinker van dit seizoen begon Vitesse goed aan de wedstrijd. De eerste kansen waren niet aan Loïs Openda en Matus Bero besteed, maar na half uur spelen was het wel raak. Openda werkte een voorzet van rechtsback Eli Dasa van dichtbij binnen.

Vlak voor rust kwam de thuisploeg nog goed weg, toen Jonas Svensson de bal namens de Alkmaarders op de lat trapte.

Kansenregen

Na rust kwam er meer tempo in het spel en werden beide ploegen al snel gevaarlijk. Een vlot lopende aanval van Vitesse strandde toen Openda de bal aflegde in plaats van zelf op doel schoot. En een van richting veranderd schot van Arman Broja ging net langs het doel. Tussendoor haalde Jacob Rasmussen aan de andere kant van het veld haalde een inzet van Calvin Stengs voor de lijn weg.

Nu een uur spelen was Albert Gudmundsson dichtbij de gelijkmaker, maar hij kopte net naast. In de 72ste minuut was het dan wel raak. Na een goede vrije trap van – wie anders dan – Oussama Tannane, knikte Rasmussen de bal achter Marco Bizot.

Toch kwam er nog een spannende slotfase, omdat Cornelisse tien minuten voor tijd de doorgebroken Myron Boadu neerhaalde. Vlak na de rode kaart schoot Jesper Karlsson de aansluitingstreffer binnen.

Openda leek de wedstrijd in het slot te gooien, maar zijn kopbal uit weer puike vrije trap van Tannane ging rakelings langs de paal. Gelukkig voor de Belg bleef het uiteindelijk bij 2-1.

Vitesse gaat dankzij de overwinning weer over Feyenoord heen en nadert AZ tot op één punt. De volgende wedstrijd van de Arnhemmers is komende zondag, dan uit tegen FC Utrecht.

Bron: Omroep Gelderland / Foto's: SV

Hoofdsponsor: