11 augustus 2021 In de media

Vitesse zonder Openda, Rasmussen, Dasa en Yapi tegen Dundalk FC

Vitesse mist donderdag Loïs Openda en Romaric Yapi  wegens schorsingen voor de return in de derde voorronde van de Conference League tegen Dundalk FC.

Jacob Rasmussen en Eli Dasa ontbreken in verband met blessures.

Openda kreeg afgelopen donderdag rood in de thuiswedstrijd in stadion GelreDome tegen Dundalk FC (2-2). De aanvaller reageerde na een grove overtreding op hem op een manier die als natrappen werd uitgelegd. De strafcommissie van de UEFA heeft nog geen uitspraak gedaan, maar hangende de uitkomst is de Belg vanwege de rode kaart geschorst voor de return in Dublin. Als het verweer van Vitesse niet gegrond wordt verklaard, zal hij naar verwachting twee tot drie Europese wedstrijden moeten missen.

Yapi zit nog een schorsing van drie wedstrijden uit die de verdediger  als jeugdspeler van Paris Saint-Germain begin 2019 opliep in de Youth League. Hij werd na een rode kaart voor vier duels geschorst waarvan hij er nu één heeft opzitten. Hij is voor Vitesse pas in de eventuele groepsfase inzetbaar.

Dundalk FC tegen Vitesse wordt donderdag om 21.00 uur Nederlandse tijd gespeeld. In Ierland is het dan een uur vroeger. Zondag volgt de eerste wedstrijd van het eredivisie sezioen 2021 – 2022, uit tegen PEC Zwolle (14.30 uur)

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: