17 september 2016 In de media

Vitesse zorgt voor dubbel gejuich op gedenkwaardige Airborne-avond

Vitesse heeft goede zaken gedaan in eigen huis.
De ploeg van Henk Fraser won met 2-0 van Go Ahead Eagles en maakte pas in het laatste kwart van de wedstrijd het verschil. Het is de eerste thuisoverwinning sinds februari voor Vitesse.

In een vrij matte eerste helft kon eigenlijk geen van beide ploegen imponeren. Er was weinig te beleven in Arnhem, behoudens het feit dat veteranen uit de Tweede Wereldoorlog werden geëerd – en herdacht. Het heuse Airborne-duel kreeg pas in de tweede helft echt smoel op voetballend vlak. Want Vitesse liet voor eigen publiek zien wel degelijk te kunnen voetballen.

Vitesse kreeg al diverse kansen via Lewis Baker, Guram Kashia en Milot Rashica en voerde de druk op. In de slotfase van de wedstrijd namen de Arnhemmers pas definitief afstand van Eagles. Na een handsbal van Sander Fischer mocht Ricky van Wolfswinkel aanleggen vanaf elf meter. De nieuwe spits, die al eerder op Arnhems grondgebied speelde en daar opgroeide, faalde niet: 1-0.

In het restant van de wedstrijd bleef Vitesse de bovenliggende partij. Baker bekroonde dit met een fraai schot vanuit de tweede lijn. Hij liet de veteranen én Vitesse juichen. Vitesse klimt door de zege namelijk naar de zesde plek in de Eredivisie.
 

Voetbalprimeur / Foto’s SV

Hoofdsponsor: