21 oktober 2021 In de media

Vitesse zorgt voor grote stunt tegen hautain ogend Tottenham Hotspur

Vitesse heeft donderdagavond voor een daverende verrassing gezorgd tegen Tottenham Hotspur. De ploeg van Thomas Letsch rekende in Stadion GelreDome, dat voor het eerst in zeven jaar uitverkocht was, met 1-0 af met de Londenaren, die met een volledig B-elftal speelden. Het winnende doelpunt kwam op naam van Maximilian Wittek, die andermaal zijn prachtige traptechniek toonde en raak volleerde. Vitesse (zes punten) klimt in Groep G over Tottenham (vier punten) heen naar de tweede plek. Stade Rennes won met 1-2 van NS Mura en staat met zeven punten bovenaan, terwijl de Slovenen puntenloos blijven.

Bij Vitesse kreeg Matús Bero de voorkeur boven Yann Ghobo; voor het overige begonnen dezelfde spelers als tegen NEC (0-1 zege). Tottenham trad dus aan in een gehele B-formatie zonder onder meer Hugo Lloris, Harry Kane en Heung-Min Son. Steven Bergwijn maakte als basisspeler zijn eerste minuten sinds zijn terugkeer van een enkelblessure. De mogelijkheden waren in de openingsfase voor Vitesse.

Nikolai Baden Frederiksen schoot na een steekbal van Loïs Openda uit een lastige hoek op de voeten Pierluigi Gollini, terwijl Jacob Rasmussen uit een hoekschop rakelings voorlangs kopte. Na het hoopvolle begin van Vitesse werden beide ploegen in de eerste helft geen moment gevaarlijk meer. Een minuut na rust liet Tottenham voor het eerst van zich horen, toen Bryan Gil de bal van een meter of achttien op de onderkant van de lat plaatste.

Bron: Voetbalzone / Foto's: SV

Hoofdsponsor: