9 mei 2016 In de media

Vitesse, AZ, Sparta en Twente naar Tweede Divisie

De slotronde van de beloftencompetitie heeft de plaatsing voor de diverse divisies toch nog door elkaar geschud.
Jong FC Utrecht won vorige week de topper van Jong AZ en maakte tegen FC Volendam geen fout meer. Ondanks een rode kaart bleef het bij 1-1. Daardoor mag FC Utrecht met het beloftenteam naar de Jupiler League.

FC Groningen de pineut

Jong Vitesse was al zeker van plaatsing voor de Tweede Divisie, maar ging op de slotdag nog voluit tegen Jong FC Groningen. Vitesse won met 2-1, waardoor Groningen moest afwachten wat de rest zou doen.

Jong Sparta Rotterdam won verrassend van AZ en klom daarmee voorbij Groningen. Vervolgens was Jong FC Twente Ook nog te sterk voor Jong Achilles'29. Daarmaa is Groningen de pineut en gaat niet naar de Tweede Divisie. Dat geldt dus wel voor AZ, Vitesse, FC Twente en Sparta.

Keuze maken voor speeldag

Daarmee blijven er zes clubs over voor de Derde Divisie. Naast Jong FC Groningen zijn dat Brabant United, Jong Almere City, Jong Achilles'29, Jong De Graafschap en Jong FC Volendam. De KNVB zal nog wel een beslissing moeten nemen, want van deze zes clubs hebben alleen Achilles'29 en De Graafschap de zondag als voorkeursdag opgegeven. Er zal dus één van de andere vier clubs nog naar de zondag moeten schuiven.
 

Topklasser / Foto’s SV

Hoofdsponsor: