22 augustus 2017 In de media

Vitesse: nuchtere koploper

Vitesse is koploper van de eredivisie. Arnhem is vervuld van trots, maar tegelijkertijd ook wars van arrogantie.
Eerst maar eens presteren tegen AZ, stelt trainer Henk Fraser.

Papendal, maandagmiddag. Henk Fraser knijpt even met de ogen. Hij is zichtbaar ontevreden. Zojuist heeft de tweede keus van Vitesse een oefenduel verloren van de reserves van PEC Zwolle (1-0). Een team met Luc Castaignos, Maikel van der Werff en Matt Miazga. ,,Het leek nergens op", zegt de trainer.

De Arnhemse club mag dan een pikstart beleven in de eredivisie, enige ruimte om achterover te leunen is er niet. Ja, NAC Breda (4-1) en Roda JC (3-1) zijn opzij gezet. In Gelderland huist de koploper van de eredivisie. Maar dat is louter op doelsaldo, reageert Fraser nuchter. ,,Dat zegt toch niets? Van een topstart is sprake als we de eerste vijf wedstrijden winnen."

Fraser (51) is oprecht. Hij hoeft de druk bij Vitesse niet weg te halen. Op papier heeft de Arnhemse club aan de verwachtingen voldaan. Meer ook niet. In de zomer is goed ingekocht en heeft met succes een transformatie van de spelersgroep plaatsgevonden. De koppositie is slechts een indicatie van de kracht van de Gelderse club.

Fraser: ,,We staan er goed op. Maar verder kun je niet al te veel conclusies trekken. Dat geldt voor alle clubs."

Zaterdag wacht de eerste, echte test voor Vitesse. AZ, de opponent in de bekerfinale van april in de Kuip. ,,Dat is een tegenstander van een heel ander kaliber", zegt Fraser. ,,AZ herbergt volop kwaliteit. Tegen AZ moeten we echt goed zijn. Echt beter dan afgelopen vrijdag tegen Roda. AZ is onze eerste grote test. De status van koploper zegt niet zo veel."
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: