17 maart 2018 In de media

Vitesse: zes internationals op pad

Vitesse ziet in de interlandbreak zes spelers uitvliegen. Vooral voor Mason Mount zijn de belangen groot. De huurling van Chelsea wacht met Engeland Onder 19 kwalificatieduels voor het EK van deze zomer in Finland.
Mount (19) reist met de Engelse selectie naar Macedonië. In Skopje worden drie wedstrijden in de zogeheten eliteronde afgewerkt. Dat zijn duels met Hongarije (21 maart), Letland (24 maart) en gastland Macedonië (27 maart). De groepswinnaar gaat naar het EK.

De overige internationals van Vitesse maken zich op voor oefenduels. Guram Kashia speelt in Georgië twee wedstrijden: tegen Litouwen (24 maart) en Estland (27 maart).

Tim Matavz gaat met Slovenië op pad. Op 23 maart staat in Klagenfurt de ontmoeting met Oostenrijk op het programma. Op 27 maart speelt Slovenië thuis in hoofdstad Ljubljana tegen Wit-Rusland.

Julian Lelieveld en Lassana Faye zijn opgeroepen voor Oranje Onder 20. Het beloftenteam oefent op 27 maart in Zeist tegen Tsjechië. Thomas Buitink zit bij Oranje Onder 18 jaar. Op 23 maart staat het Nederlandse jeugdteam in Biella tegenover de leeftijdsgenoten van Italië.

Mogelijk krijgt bij Vitesse ook Matt Miazga nog een uitnodiging voor interlandvoetbal. De selectie van de Verenigde Staten wordt zondag bekend gemaakt. De Amerikanen spelen op 27 maart thuis tegen Paraguay.

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: