16 augustus 2010 In de media

Vitesse: ‘Landstitel binnen drie jaar’

Vitesse wil binnen drie jaar de kampioensschaal van de eredivisie in handen houden. Dat stelt de club maandag na de bekendmaking van de overname door Merab Zjordania uit Georgië. De investeerder wordt voor de volle honderd procent eigenaar van de Arnhemse club.

De eerste contacten tussen Zjordania en Vitesse dateren van 11 juli. Clubvoozitter Maasbert Schouten sprak maandag van een 'feestdag' voor Vitesse. ,,Er lonkt een glorieuze toekomst voor de club.''

Zjordania is naar eigen zeggen een aanhanger van de Nederlandse voetbalschool en laat weten in eerste instantie geen personele veranderingen door te voeren in de club. ,,Ik ben de nieuwe eigenaar, niet de trainer of algemeen directeur. Met de dagelijkse werkzaamheden bemoei ik mij niet.''

Hij gaat zich wel bemoeien met het aantrekken van nieuwe spelers, aldus Vitesse maandag. De positie van trainer Theo Bos is vooralsnog niet in het geding. Bos: „Ik wist wel dat er iets speelde. Maar ik heb meneer Zjordania vandaag pas voor het eerst ontmoet””, aldus de trainer. „Als meneer Jordania inderdaad dat kaliber spelers wil aantrekken dat hij zojuist beweerde, dan denk ik niet dat ik moeite heb met welke speler dan ook die op zijn lijstje staat.”

Zjordania wil ook op korte termijn een nieuwe trainingsaccommodatie realiseren Hij wil de aandelen van de armlastige club kopen en wil flink investeren in het elftal. Over de overname wordt sinds enkele weken onderhandeld. Zodra de deal is afgerond, is Vitesse de eerste voetbalclub in Nederland in handen van een buitenlandse investeerder.

Beluister hier de toespraak van Merab Zjordania

De Gelderlander

Hoofdsponsor: