11 juni 2014 In de media

Vitesse: ‘Wij opnieuw in de verkoop? Een fabelverhaal!’

De dag nadat Vitesse bekend maakte dat Chelsea in juni een week haar trainingskamp op Papendal zal beleggen en beide clubs op 30 juli tegen elkaar in GelreDome spelen, komt regiokrant de Gelderlander met de bewering dat Vitesse weer verkocht gaat worden.
Volgens de Gelderlander gaat Vitesse 'mogelijk opnieuw in de verkoop'.

De Engelse club zou van Vitesse af willen, omdat de club jaarlijks ongeveer twintig miljoen euro verlies maakt. De krant beroept zich op 'meerdere bronnen'. Er zouden reeds buitenlandse partijen geïnteresseerd zijn in een overname, maar er 'zou nog niets concreet zijn'.

Vitesse werd in oktober 2010 gekocht door Merab Jordania, die zijn aandelen in oktober 2013 overdroeg aan de huidige eigenaar Alexander Chigirinsky. 

'Londen' zou nu echter, volgens de Gelderlander, van Vitesse af willen en is op zoek naar een nieuwe club. De Spaanse verenigingen Málaga en Real Mallorca, die allebei te koop staan, zijn in beeld.

Abramovich is de mede-eigenaar van Truphone, dat de aankomende drie jaar de hoofdsponsor is van Vitesse. De Gelderlander legt de mega sponsordeal, die Vitesse onlangs met shirtsponsor Truefone sloot (bijna 10 miljoen voor drie jaar), uit als een poging om Vitesse verkoopbaar te maken. De Arnhemse club zou voor een vraagprijs van 47 miljoen euro te koop zijn.

Joost de Wit, algemeen directeur van Vitesse, is kort in zijn reactie: "Een fabelverhaal".
 

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: