8 februari 2011 In de media

Vitesse: woorden Cor Pot ongepast

Vitesse is boos op bondscoach Cor Pot van Jong Oranje. Die heeft speler Davy Pröpper geselecteerd als protestactie naar de Arnhemse club.
Pot vindt het jammer dat Pröpper door de vele buitenlanders bij Vitesse niet speelt en wil hem een hart onder de riem steken met de selectie. "Totaal ongepast", reageert technisch directeur Van Leeuwen van Vitesse.

"Een bondscoach moet zich niet bemoeien met het beleid van een club. Hij is in Rusland zelf ook buitenlander geweest. Dacht Cor Pot toen ook aan de goede zaak voor het Nederlands voetbal?"


Bondscoach Cor Pot heeft zijn woorden omtrent het selecteren van Davy Pröpper genuanceerd. "Davy is één van de grootste talenten van het land. Daarom is het doodzonde dat zo’n jongen niet aan spelen toekomt", zegt hij tegenover OnsOranje.

"Maar in algemene zin heb ik bedoeld dat talenten bij hun clubs aan spelen toe moeten komen om voor een plek bij Jong Oranje in aanmerking te komen", vervolgt Pot. "Dat geldt niet alleen voor Pröpper bij Vitesse, maar ook voor jongens van Ajax, Feyenoord, Chelsea en Newcastle. Je moet regelmatig op niveau spelen."

Pot selecteert het liefst spelers die bij hun club veel speelminuten maken, zo blijkt uit zijn woorden. "Er zijn weinig jonge jongens die veel speelminuten pakken in het eerste van hun club. Ergens is dat echter ook weer inherent aan de tijd en de leeftijd van deze groep. Ze zitten tegen het eerste elftal aan, maar moeten nu de laatste stap maken", besluit de bondscoach.

Omroep Gelderland txt

Hoofdsponsor: