27 augustus 2019 In de media

Vitesse’s verdedigingsduo met de meeste assists dit jaar

In heel 2019 zijn de vleugelverdedigers van Vitesse uitstekend bezig als het gaat om assists. Zowel de Engelsman Max Clark (linksback) als de Rus Vyacheslav Karavaev (rechtsback) leverde al zes beslissende voorzetten af.
Afgelopen weekend was het nog de beurt aan Clark, die een perfecte voorzet afleverde op aanvoerder Bryan Linssen. Eerder dit seizoen produceerde de 23-jarige speler al een assist op Riechedly Bazoer tijdens de openingswedstrijd van Vitesse tegen Ajax. In dat duel scoorde ook Matúš Bero op aangeven van Karavaev. Voor de Rus was dat zijn eerste en tot nu toe enige assist in het huidige seizoen.

Maar vanaf afgelopen januari tot het einde van het seizoen 2018/19 gaf hij nog eens vijf eindpasses, waardoor hij er in 2019 in totaal al zes gaf. Clark gaf er vier in de tweede helft van vorig seizoen en komt dus eveneens op een totaal van zes assists. Daarmee zijn beide Vitesse-spelers in de Eredivisie de verdedigers met meeste assists in 2019. Over die periode gaf alleen Martin Ødegaard als Vitesse-speler meer beslissende voorzetten (zeven in totaal). 

Sterke seizoensstart
Vitesse bleef in de eerste vier wedstrijden van dit seizoen ongeslagen (tegen Ajax, PEC Zwolle, Willem II en Heracles Almelo) en dat kwam de afgelopen seizoensstarten niet vaak voor. De laatste keer was in 2012/13, toen Vitesse zelfs in de eerste negen wedstrijden van het seizoen met een overwinning of gelijkspel van het veld stapte. Pas in speelronde tien ging het onderuit, dat was tegen AZ Alkmaar (1-2). 

VoetbalCom /Foto’s SV

Hoofdsponsor: