Vitesse – FC Groningen in cijfers

De een vindt het interessant, de ander heeft er helemaal niets mee: de speler waarderingen van de diverse sites. Org verzamelt ze als service voor jou als supporter en uiteraard bepaal je zelf of je er waarde aan hecht. Goal.com, De Gelderlander en TVGelderland, je kunt ze allemaal hier vinden zodra ze beschikbaar zijn.

Bron: De Gelderlander

Spelersrapport: Vitesse – FC Groningen

Vitesse hield zaterdag de punten in eigen huis. FC Groningen was niet bij machte om het de Arnhemmers in de tweede helft nog echt moeilijk te maken. Met fraaie treffers sleepte de formatie van trainer Theo Bos drie punten in de wacht. De mooiste van de avond kwam van de voet van Alexander Büttner. Het spelersrapport van Goal.com.

Van de wedstrijden waarbij een verslaggever van Goal.com aanwezig was, wordt na afloop een spelersrapport gemaakt. Alleen spelers die langer dan een half uur in actie zijn gekomen, krijgen een beoordeling.
Vitesse

Piet Velthuizen – 7
Hét slot op de deur van Vitesse. Is uitstekend in vorm de laatste weken en verrichte ook zaterdag enkele belangrijke reddingen

Giovanni Gravenbeek – 7.5
Wat een verhaal én wat een wedstrijd. Debuut in de basis en een assist. Het kan niet mooier voor de back.

Civard Sprockel – 6
Speelde niet zijn beste wedstrijd in het shirt van Vitesse. Had bij vlagen nogal moeite met Tim Matavz.

Jeroen Drost – 6
Omdat Serginho Greene en Sprockel de mandekkers waren, kon Drost als achtervangnet fungeren. Viel ietwat tegen en was soms slordig.

Calvin Jong-a-Pin – 6
Ook niet groots. De linksback moet na dit seizoen terug naar Heerenveen en kon aan Ron Jans laten zien wat hij waard is. Dat was een wissel na 58 minuten…

Serginho Greene – 7
Uitstekende partij van Greene, die in de eerste helft zijn centrale verdedigingsduo bijstond tegen Leandro Bacuna en Matavz. Was de enige controleur van Vitesse.

Claudemir – 6.5
Uitgeroepen tot man van de wedstrijd in het stadion en dat werd door zelfs de supporters niet helemaal begrepen. Wel goed voor een doelpunt, verder geen verkeerde wedstrijd.

Alexander Büttner – 7
Van zijn voorzetten kwam ditmaal niet veel dreiging; zijn corners daarentegen wel. Goede wedstrijd bekroond met een magnifiek doelpunt.

Santi Kolk – 7
Deed wederom van zich spreken. Tegen Willem II matchwinner en ditmaal de maker van de belangrijke 2-0. Een mooie treffer.

Lasse Nilsson – 6
Lijkt de topvorm zoals hij die bij Heerenveen had nog niet te hebben hervonden. Tegen Groningen kwam er op bepaalde momenten wel dreiging van de speler, die te vaak de bal verloor.

Wiljan Pluim – 6.5
Werkte zich een slag in de rondte. Daar verdiende overigens heel Vitesse een compliment voor. Een teamprestatie resulteerde in een goede overwinning.

Bron: Goal.com

Week 13:

5 punten: Muslu Nalbantoglu, verdediger De Graafschap. Eén brok onverzettelijkheid. Ging voorop in de strijd. Gaf verdedigend nauwelijks iets weg en scoorde die o zo belangrijke goal.

4 punten: Nacer Chadli, aanvaller AGOVV. Was weer ouderwets in vorm. Constant dreigend aan de bal en scoorde zijn vijftiende goal.

3 punten: Giovanni Gravenbeek, verdediger Vitesse. Stond voor de eerste maal in de basis. De rechtsback stond verdedigend zijn mannetje en viel op met zijn aanvallende acties. Verzorgde de assist van de 1-0.

2 punten: Joep van den Ouweland, middenvelder De Graafschap. De motor op het Doetinchemse middenveld. Veroverde veel ballen en deelde in de eerste helft niet in de malaise bij De Graafschap.

1 punt: Piet Velthuizen, keeper Vitesse. Weer waardevol met een paar goede reddingen, waaronder een prachtige zweefduik. Hield zijn doel schoon en droeg zo bij aan de overwinning.