22 januari 2012 In de media

Vitesse – Nec 0-1

Opstelling Vitesse: Velthuizen, Vd Struijk, Kalas, Vd Heijden, Yasuda, Hofs (73′ Havenaar), Van Ginkel (81′ Jenner), Büttner, Aborah, Pedersen, Reis (66′ Lieder)

Vitesse – NEC 0-1

90+4. NEC wint verrassend in Arnhem.
90+2. Heeft Vitesse nog een Houdini-act in huis?
90+4. Er komen 4 minuten bij in de Gelredome.
90. Amieux krult de bal net naast het doel van Velthuizen. Vitesse houdt dus hoop.
83. Kan Vitesse in de slotfase een pijnlijk verlies tegen de aartsrivaal voorkomen? De thuisploeg heeft nog 7 minuten.
81. Van de laatste 6 keer dat NEC in de Eredivisie tot scoren kwam bij Vitesse, pakte het 5 maal een punt. Die ene keer dat dat niet lukte in die 6 duels was vorig seizoen, toen de Nijmegenaren met 2-1 verloren.
74. 0-1 NEC! Doelman Velthuizen moet dan toch kapitulleren. NEC komt in Arnhem dik verdiend op voorsprong als Leroy George een afgeslagen corner binnenknalt.
73. Na Reis en Lieder stuurt John van den Brom debutant nummer 3 het veld van Vitesse is.
66. Het is niet de droomrentree van Reis geworden. Hij wordt vervangen door een andere debutant Mart Lieder.
65. Vitesse kan voor de 11e keer dit seizoen ‘de nul’ houden. In dat opzicht gaan de Arnhemmer aan kop in de Eredivisie. AZ heeft 9 keer het doel schoon gehouden.
64. Vitesse slaagde er dit seizoen in slechts 5 Eredivisieduels in voor rust te scoren, het minst in de Eredivisie. Het merendeel van de Arnhemse treffers valt echter in de tweede helft (14, tegen 9 in het eerste bedrijf).
62. Na Velthuizen redt ook Babos weer op een kans. Zonder beide goalies was er vermoedelijk al lang gescoord in Arnhem. Nu redt de Hongaar op een vlammende vrije trap van Van der Heijden.
56. Grote kans voor George, na een prachtige steekpass van Van der Velden, maar Velthuizen redt Vitesse opnieuw.
53. Gelderse derby ontbrandt eindelijk met pittige duels, hoger tempo en kansen. Nu geel voor Hofs
51. Geel Van der Velden na bodycheck op Büttner.
51. Babaos redt knap op een volley van Büttner.
50. NEC-verdediger Szélesi ontsnapt aan zijn tweede gele kaart als hij Büttner pootje haakt, maar scheidsrechter Wegereef strijkt over zijn hart.
48. Kopballetje Reis gaat naast. het is het eerste wapenfeit van de Braziliaanse spits in zijn rentree in de Eredivisie na een afwezigheid van 399 dagen.
46. Tweede helft begonnen. 

45. Na een povere eerste helft sluiten een mager Vitesse en een beter NEC af op 0-0.
38. Nick van der Velden mist een grote kans op een voorsprong voor NEC. De aanvaller duikt op bij de tweede paal na een fraaie voorzet van Conboy, maar Van der Velde glijdt de bal uit de ogenschijnlijke simpele kans voorlangs het doel van Vitesse.
32. Pittige botsing tussen Pedersen en Vadócz loopt goed af. Pedersen speelde de bal te ver voor zich uit, waarna Vadócz de bal matig aanneemt en beide op elkaar klappen. Botsing loopt goed af.
23. Leroy George bezorgt Kalas een moeilijke middag. Nu schiet de vleugelspeler van NEC voorlangs.
23. Eerste kwart van de Gelderse derby zit er op, maar Vitesse heeft het knap lastig met het felle en enthousiaste NEC, dat beter speelt en de beste kansen creëert.
17. Zeefuik komt beetje geluk tekort. Abora redt op actie van PSV-huurling.
16. Babos redt op schot van Pedersen. Corner Vitesse.
13. Na de kans voor Van Eijden neemt NEC het heft in handen. Vitesse oogt slordig. Kleine kansjes in een minuut voor Zeefuik en George.
9. Vitesse domineert, maar de eerste kans is voor NEC. De thuisploeg ontsnapt na een kopkans van Van Eijden na een vrije trap van Koolwijk. Velthuisen redt magistraal.
7. Nadat Theo Bos minutenlang centraal stond, gaat focus nu echt op de derby. Vitesse schroeft tempo op en zet NEC vast op eigen helft.
4. Met een knipoog naar zijn oude Vitesse-rugnummer 4 komt in de vierde minuut op het scorebord een portret van Theo Bos te hangen. De club wenst hem alle sterkte toe in zijn strijd tegen de kanker. Fans schreeuwen hun lol schor. Kippenvel bij iedereen in het Gelredome.
3. Geweldige sfeer in Gelredome, waar het gezang van Vitesse en NEC-supporters sinds de aftrap aanhoudt.
1. Vitesse heeft afgetrapt. Duel staat onder leiding van Jan Wegereef.
0. De fans van Vitesse steken de zieke clubicoon Theo Bos vlak voor de aftrap van de derby tegen NEC een hart onder de riem met een mega-spandoek. De trainer van FC Dordrecht, kind van de Arnhemse club, lijdt aan alvleesklierkanker.
0. De laatste keer dat NEC in Arnhem won was op 16 april 1979 (0-1)

Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: