15 februari 2011 In de media

Vitesse – sc Heerenveen in teken van MOED

De wedstrijd Vitesse – sc Heerenveen op zaterdag 12 maart staat in het teken van MOED. Het doel is te zorgen voor meer MOED in ieders eigen leefomgeving, te beginnen in GelreDome.
Initiatiefnemers van de actie zijn OHRA en de voetballers van sc Heerenveen en Vitesse. Het streven naar een samenleving waarin iedereen zich bewust is van de oorzaken en gevolgen van pesten en geweld, is een uitgangspunt waar clubs, OHRA en de Landelijke StichtingTegen ZinloosGeweld [LSTZG] zich graag achter scharen. Om de actie kracht bij te zetten, zullen de spelers van beide teams het veld betreden in speciale MOED shirts.

Paul van der Kraan, algemeen directeur Vitesse: “In een voetbalstadion lopen de emoties soms hoog op. De meeleefbaarheid van het voetbal is één van de dingen die de sport uniek en aantrekkelijk maakt. Maar het zorgt er ook voor dat mensen de fatsoensnormen soms vergeten. Daarom willen wij samen met alle supporters zorgen voor meer MOED in GelreDome. Tijdens de wedstrijd Vitesse – sc Heerenveen én natuurlijk daarna.”

Voetbalsupporters die ook meer eendracht en harmonie in hun eigen leefomgeving willen, worden opgeroepen om mee te doen aan deze actie. Dat kan op verschillende manieren;

. OHRA veilt skyboxplaatsen voor de voetbalwedstrijd: Vitesse – sc Heerenveen
Speciaal voor deze wedstrijd kunnen supporters als VIP-gast van OHRA genieten
van alle privileges die horen bij een plaats in de skybox. Na de wedstrijd is er een
meet & greet met enkele Vitesse-spelers.
Bieden op een skyboxplaats kan vanaf € 100, – via www.vitesse.nl/veilingen.

. Sms Vitesse naar 4333, doneer eenmalig € 2,- en maak kans op een gesigneerd
Vitesse spelersshirt

Bart Wisbrun, directeur Landelijke StichtingTegen ZinloosGeweld: “Met de opbrengst van de veiling kunnen weer meer initiatieven worden ontplooid om pestgedrag, agressie en geweld meer bespreekbaar te maken en tegen te gaan. Denk aan voorlichtingsprojecten op basis- en middelbare scholen. Maar ook aan acties in woonwijken en buurten en het begeleiden van activiteiten voor sportverenigingen.”

Robert Veenstra, algemeen directeur sc Heerenveen: “sc Heerenveen is een echte familieclub. Nuchter en toegankelijk voor iedereen. Iedereen is welkom. Een voetbalstadion is als onze huiskamer; er is ruimte voor emotie en beleving, maar je houdt je wel aan de huisregels. Hier gelden gewone normen en waarden. Wij staan als sc Heerenveen daarom natuurlijk achter deze actie.”

De visie MOED van de LSTZG stimuleert en ondersteunt initiatieven voor verbetering van de woon, werk- en leefomgeving en streeft naar een samenleving waarin iedereen zich bewust is van de oorzaken en gevolgen van pesten en geweld.

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: