10 januari 2011 In de media

Vitesse 2011 heeft nog weinig van 2010

De selectie van Vitesse is gis­teren aangekomen in het Turkse Belek, waar de basis voor de tweede helft van het seizoen wordt gelegd.

Op het sportcomplex vlakbij het Sueno Golf hotel, de komende da­gen de thuishaven voor Vitesse, werd gisteravond de eerste training afgewerkt. Wat opvalt is dat het gezelschap ten opzichte van precies een jaar geleden enorm verschilt. Theo Bos en zijn trainersstaf zijn ingeruild voor Albert Ferrer en zijn assisten­ten en van de 23 meegereisde voet­ballers speelden er een jaar gele­den slechts zeven in Arnhem. Ook Wiljan Pluim is er plots niet meer bij. Een dag voor vertrek naar Turkije werd bekend dat de jonge aanvaller voor de rest van het seizoen voor Roda JC speelt. Lasse Nilsson, eveneens absent, wil weg en onderhandelt met en­kele clubs over een overgang. „ Als de belangstelling niet concreet wordt en het lukt niet, dan sluit Lasse maandag weer aan bij de groep”, vertelde Ted van Leeuwen, technisch directeur van Vitesse, gis­teravond.

Het nieuwe Vitesse verwelkomde vrijdag twee nieuwe spelers, die ui­teraard gisteren ook naar Belek zijn afgereisd: middenvelder Marti Riverola ( gehuurd van FC Barcelo­na) en verdediger Michihiro Yasu­da ( gekocht van Gamba Osaka). Het nieuwe Vitesse wacht nog op een extra aanvaller. Al is spits Si­nan Kaloglu er tegen alle verwach­ting in nog wel bij in zijn geboorte­land. Hij zou worden verhuurd aanWillem II, maar dat ging op het laatste moment toch niet door. Voor hem werd op het laatste mo­ment een extra ticket geregeld zo­dat hij ook op trainingskamp kon.

De missie van het Vitesse van 2010 en het Vitesse van nu is wel het­zelfde: de club behouden voor de eredivisie. De Arnhemmers staan slechts twee punten boven de ro­de streep op een teleurstellende vijftiende plaats. De lage stand op de ranglijst ver­pest de sfeer in elk geval niet. In Turkije wordt er veel gelachen. Fer­rer startte de training gisteravond met een potje trefbal, wat zeer in de smaak viel bij zijn mannen.

In Belek speelt Vitesse twee oefen­duels. Woensdag wordt er aange­treden tegen de Turkse subtopper Kayserispor, De tegenstander zater­dag is Karakbukspor, dat ook uit­komt in de sterkste competitie van Turkije, de Super Lig.

Vitesse reist komende zondag te­rug naar Nederland. Zes dagen la­ter, op zaterdag 22 januari, hervat Vitesse in Tilburg de competitie te­gen concurrent Willem II.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: