1 augustus 2012 In de media

Vitesse (ver)laat op Russische bodem

Ruim twee uur later dan in de planning stond, zette Vitesse voet op Russische bodem. De selectie van hoofdtrainer Fred Rutten deed dat zonder Nicky Hofs.
De middenvelder moest helaas in Arnhem achterblijven in verband met knieklachten.

Overmacht levert soms ook wel weer fraaie taferelen op. Zo ook in het vliegtuig van Blue Panorama. ‘Vliegfreak’ en assistent-trainer Stanley Menzo kreeg door de vertraging alle gelegenheid de cockpit eens goed te bekijken en een geanimeerd, maar meer nog geïnteresseerd gesprek aan te gaan met de piloot. Fred Rutten en de overige stafleden zagen het met een glimlach aan, weliswaar in de wetenschap dat de geplande voorbereiding toch enigszins een klein deukje opliep.

Op het vliegveld van Moskou, Domodedovo, landde het vliegtuig om half vijf lokale tijd. Direct werd per bus koers gezet naar het hotel dat op ongeveer 30 kilometer van het vliegveld ligt. Van rusten tussen de reis en de training kwam derhalve niet veel terecht. Vrijwel meteen werden de tassen in de spelersbus gestopt en koers gezet naar het stadion van FK Saturn. Fred Rutten werd allereerst nog op de traditionele persconferentie verwacht. Hij werd vergezeld door Marco van Ginkel, in de vorige ronde goed voor maar liefst drie van de zeven geel-zwarte doelpunten.

Guus Hiddink, de coach van Vitesse’s opponent FC Anzhi was enkele uren daarvoor al onderworpen aan een vragenvuur van de Russische media. De Achterhoeker leek, tot teleurstelling van het Nederlandse journaille, in geen velden of wegen meer te bekennen. Toch was hij daar ineens, even nadat spelers als Roberto Carlos en Samuel Eto’o de kleedkamer opzochten. De sympathieke coach nam alle tijd voor de aanwezigen, ook voor VitesseTV.

De selectie werkte van 21.00 uur tot 22.00 uur lokale tijd de afsluitende training af in het fraaie stadion van FK Saturn dat plaats biedt aan ongeveer 17.000 toeschouwers. Er werd ontspannen getraind waarna de selectie het hotel weer opzocht, voorbereidend op het duel dat donderdag om 17.00 uur Nederlandse van start gaat.

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: