8 januari 2010 In de media

Vitesse – Kayserispor, zaterdag 9 januari 16:00 uur

Oefentoernooi:
Vitesse is van 5 tot en met 12 januari in het Turkse Belek te vinden voor het jaarlijkse trainingskamp.
In deze week neemt de ploeg deel aan de Tuttur.com Cup in Antalya. Op zaterdag 9 januari wordt de wedstrijd om de 3/4 plaats gespeeld tussen Vitesse en Kayserispor.

     

Live op TV / internet:
De wedstrijd worden live uitgezonden op Eurosport 2 en via internetstream www.tuttur.com.

Accomodatie:

 

Site accomodatie: http://www.wowhotels.com/football

Kayserispor

Kayserispor is een professionele voetbalclub die op 1 juli 1966 door een fusie van Erciyesspor, Sanayispor en Orta-Anadoluspor is opgericht in Kayseri, Turkije. Momenteel spelen ze in de hoogste Turkse divisie.

In 2009 opende het nieuwe stadion, het Kayseri Kadir Has Stadion. Dit stadion wordt gedeeld met stadgenoot Kayseri Erciyesspor, net als het oude, uit 1964 stammende Kayseri Atatürk Stadion.

Geschiedenis
Het werkelijke oprichting van de club gaat terug tot 1937 onder de naam Erciyes Gençlik Spor Kulübü met de kleuren rood en wit. Men kwam toen nog onder het amateurvoetbal uit. In 1940 werd de club omgedoopt naar Kayseri Gençlik Spor Kulübü en in 1951 werd de club zelfs opgeheven. Nadat de club een jaar later weer actief werd heeft het tot het jaar 1966 verschillende fusies en naamsveranderingen meegemaakt totdat op 1 juli van dat jaar uiteindelijk Kayserispor werd opgericht. In het seizoen 1972-1973 werd Kayserispor in de tweede Turkse divisie kampioen en promoveerde voor het eerst in haar geschiedenis naar de Süper Lig dat toen nog 1. Lig genoemd werd. Tot 2004 heette Kayserispor nog Kayseri Erciyesspor. Beide clubs veranderden echter op 9 juli 2004 van naam. Kayseri Erciyesspor werd Kayserispor.

De clubkleuren van Kayserispor werden geel en rood. Sinds zomer 2004 speelt Kayserispor weer in de Süper Lig. In het seizoen 2005-2006 werd hun beste resultaat behaald: na lang derde te hebben gestaan werden ze uiteindelijk vijfde. Hierdoor mocht Kayserispor meedoen aan de Intertoto Cup. Zo behaalde men als eerste Turkse voetbalclub de UEFA Cup via de Intertoto Cup.

In het jaar 2008 behaalde Kayserispor haar grootste succes in clubhistorie door de Turkse beker te winnen. In dat zelfde jaar bleek landskampioen Galatasaray SK in Duisburg voor de Turkse Super Cup net iets te volwassen (2-1).

Selectie

Erelijst
– Turkse beker : winnaar in 2008
– Turkse Super Cup : finalist in 2008
– UEFA Intertoto Cup : winnaar (1 van 11) in 2006
– Kanselierscup : runner-up in 1985

Website: http://www.kayserispor.org.tr/tur  

Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: