9 januari 2010 In de media

Vitesse – Kayserispor 1-1. Vitesse w.n.s.

1-0 Kolk (66ste, assist Kaloglu); 1-1 Troisi (81ste). Vitesse werd derde in het toernooi om de Tuttur.com cup door geen fouten te maken bij het nemen van de beslissende penalties. Jenner, Kolk, Kaya, Hofs en Sprockel scoorden van elf meter. Boyraz van Kayserispor zag zijn penalty gekeerd door een knappe safe van Vitesse doelman Room.

Meer info over de tegenstander: hier

Opstelling: Room, Gravenbeek, Sprockel (a.v.), Van Diermen, Jong-a-Pin, Greene, Claudemir (60 Jenner), Pluim (45 Hofs), Stevanovic (25 Kaya), Nilsson (45 Kolk), Kaloglu (69 Pröpper) Wissels Vitesse: 45ste Kaya v Stevanovic, Hofs v Pluim, Kolk v Nilsson; 60ste Jenner v Claudemir; 69ste Pröpper v Kaloglu

Stand: 0-0 (rust) 1-0 Kolk 65ste (assist Kaloglu) 1-1 Troisi 81ste; Vitesse wint na het nemen van penalies (5-3)

Penaltyreeks: 1-0 Jenner; 1-1 Kocin; 2-1 Kolk; 2-2 Troisi; 3-2 Kaya; 3-3 Toscali; 4-3 Hofs; 4-3 Save Room op penaly van Boyraz; 5-3 Sprockel

Eerste helft: Vitesse had 30 minuten het betere van het spel zonder veel kansen te creeren. Kayserispor nam daarna het initiatief over en had met drie afstandschoten de betere mogelijkheden.
Een wedstrijd in hoog tempo met pittige overtredingen van Turkse zijde. Yilmas kwam goed weg met geel in de 16de minuut en inkomen met gestrekt been op Pluim, vijf minuten later. Beide ploegen gingen de rust in bij een 0-0 stand.

Tweede helft: Vitesse ging de tweede helft in met Kaya voor Stevanovic (licht geblesseerd aan de knie), Hofs voor Pluim en Kolk voor Nilsson. Voor Kolk de eerste speelminuten na 3 maanden afwezigheid i.v.m. een achillespees blessure. Vitesse kwam goed weg na een uitstekende kans voor Makukula voor open doel, vlak na rust. De beste Vitesse kans was voor Santi Kolk na een mooie combinatie in de 55ste minuut. De Turkse doelman wist te redden. Vitesse zette na rust meer druk zonder dat dit tot echte kansen leidde. Jenner viel in de 60ste minuut in voor Claudemir.

De wedstrijd werd opengebroken door Kolk in de 66ste minuut, na een goede combinatie op rechts en een assist van Hofs. Theo Bos bouwde met Pröpper voor Kaloglu in de 69ste wat meer zekerheid in door de talentvolle middenvelder voor Kaloglu in te zetten. In de 76ste minuut verschalkte Kaya de Turkse doelman op een haar na met een lob, na een snel genomen vrije trap.

In de 81ste minuut gaf Vitesse, als de betere ploeg, de overwinning onnodig uit handen. Troisi scoorde voor Kayserispor. Dat er op dat moment twee ballen in het spel waren, ontging de scheidsrechter volledig. Vlak voor het einde van de wedstrijd had Vitesse alle pech toen Pröppper met een verwoestend schot van 20 meter op de lat schoot.

Penalties: Ook in deze wedstrijd moesten de penalies beslissing brengen. Hierbij maakte Vitesse geen fouten en pakte de derde plaats in het toernooi, na een uitstekende safe van Vitesse goalie Room op de penalty van Boyraz. Sprockel schoot Vitesse in de penaly reeks naar 5-3.

Gele kaarten:  16 min. Yilmaz;

Bijzonderheden: Verhaegh geschorst i.v.m. rood (2x geel) tegen Besiktas. Piet Velthuizen is geblesseerd en met knieletsel (scheur in kapsel) terug gevlogen naar Nederland.